Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ενημερωτικό Δελτίο για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμιση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους/-ες ότι το Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη περίοδο λειτουργίας του στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013».
Η επιτυχής πορεία του και η καταγραφή των ολοένα αυξανόμενων αναγκών του πληθυσμού οδήγησαν στην επανένταξη της λειτουργίας του Κέντρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014- 2020», στο πλαίσιο της Πράξης «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας- Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».
 
Στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας διευρύνει επιπλέον τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ομάδα- στόχο στην οποία απευθύνεται.
 
Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίσταται βία σε όλες τις μορφές αλλά και γυναίκες που αντιμετωπίζουν στρεσογόνες καταστάσεις και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. ανεργία, μονογονεϊκή οικογένεια, ΑΜΕΑ, μετανάστευση κ.λ.π.). Σημειώνεται ότι όλες οι υπηρεσίες είναι δωρεάν ενώ στο Κέντρο μπορούν να απευθυνθούν γυναίκες από κάθε περιοχή και προέλευση.
 
Οι δράσεις υποστήριξης και αρωγής αφορούν ενδεικτικά σε:
 
-Υπηρεσίες ενημέρωσης και εξειδικευμένης πληροφόρησης για θέματα έμφυλης βίας. 
-Υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής συμβουλευτικής.
-Υπηρεσίες νομικής συμβουλευτικής και πληροφόρησης των γυναικών.  
-Υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής και πληροφόρησης καθώς και σύνδεση με τους αρμόδιους φορείς προώθησης της απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης. 
-Υπηρεσίες παραπομπή σε άλλους συνεργαζόμενους φορείς (π.χ. φορείς κοινωνικής πολιτικής, φορείς απασχόλησης, φορείς υγείας, ξενώνες φιλοξενίας, νομικές αρχές κλπ)
 
 
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας κατά τη συνέχιση της λειτουργίας του σκοπεύει να οργανώσει μια σειρά από δράσεις πρόληψης, σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών (σχολεία, συλλόγους, Κ.Α.Π.Η. κλπ). Οι δράσεις απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες πληθυσμού με στόχο να προάγουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών τους, να καταπολεμήσουν τα στερεότυπα που ανέχονται κι αναπαράγουν τη βία, αλλά και να πληροφορήσουν το κοινό για τις υπάρχουσες δομές στήριξης και προστασίας των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας.
 
Το Κέντρο στελεχώνεται με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό: ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο και νομικό. 
 
keratsini ESPA
επιστροφή στην κορυφή