Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Πριν από λίγες  ημέρες η ΔΕΗ  προχώρησε σε δικαστική όχληση (απειλή) προς σχολεία της πόλης μας με την επισήμανση ότι «επιφυλάσσεται στην άσκηση κάθε «νόμιμου» δικαιώματός της για είσπραξη ανεξόφλητων λογαριασμών (!)».
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό:
 
«Αναρωτιόμαστε σε τι αποσκοπεί μια τέτοια ενέργεια και με ποια λογική τα δημόσια σχολεία αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο! Υπενθυμίζουμε ότι τα δημόσια σχολεία δεν είναι επιχειρήσεις , ούτε έχουν στόχο το κέρδος. Ακόμα υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Γι’ αυτό, είναι το λιγότερο πρόκληση η ΔΕΗ να απειλεί με διακοπή ηλεκτροδότησης τις σχολικές μονάδες.  Αναρωτιόμαστε, εάν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΔΕΗ έχουν τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.
 
Πάγια θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι τα δημόσια  σχολεία πρέπει να έχουν δωρεάν παροχή των κοινωνικών αγαθών του ρεύματος, του νερού, και της επικοινωνίας (διαδικτύου). Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες απειλητικές ενέργειες. Με κάθε τρόπο θα διεκδικήσουμε δωρεάν παροχή των κοινωνικών αγαθών που έχουν ανάγκη τα σχολεία μας στα πλαίσια της δημόσιας δωρεάν παιδείας».
 
επιστροφή στην κορυφή