Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Σημείωση

The was a problem converting the source image.

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Pisimisis

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ…

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ…

Σε μια εποχή τόσο μακρινή, αλλά και παράλληλα τόσο κοντινή, καθώς και σε μια κοινότητα με ιδιάζουσα συμπεριφορά και δικούς της κώδικες συνεννόησης, σε ταξιδεύει η νέα έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνίας του Βασίλη Πισιμίση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι).

Η τέχνη του Βασίλη Πισιμίση δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη το site του Δήμου μας. Έτσι, βρεθήκαμε στην έκθεση του συντοπίτη μας και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του για το νέο του βιβλίο «Βούρλα- Τρούμα, Τραγούδια και στιχάκια» (εκδόσεις Νέος Κύκλος), αλλά και για τα εκθέματα της έκθεσης.

«Είμαι συλλέκτης από μικρό παιδί», μας ανέφερε όταν τον ρωτήσαμε πότε ξεκίνησε το ενδιαφέρον του για τα θέματα που καταπιάνεται. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι από μικρή ηλικία, ο ίδιος έδειχνε ενδιαφέρον «για έναν κόσμο μαγικό, υπόγειο, ηδονικό. Κόσμο με τους δικούς του άγραφους κανόνες. Την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, των Βούρλων και της Τρούμπας». Μιλώντας για τα βιβλία του, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια προγραμματισμένη προσπάθεια ανακάλυψης και καταγραφής χαμένων λέξεων και συναισθηματικής επικοινωνίας μιας άλλης κοινωνίας».

Με τη δύναμη των χεριών του, του μολυβιού και του πινέλου του, των στίχων και των τραγουδιών του, ο Β. Πισιμίσης μας ταξιδεύει σε έναν υπόγειο κόσμο, σε κακόφημα πειραιώτικα στέκια, όπου ακούγονταν ρεμπέτικα και καπνίζανε ναργιλέ, στη Τρούμπα, αλλά και σε στιγμές της καθημερινότητας του απλού κόσμου μιας άλλης εποχής. Μας ξεναγεί στα στέκια του Μπάτη και του ρεμπέτικου, στα σινεμά μιας άλλης περιόδου, στα προσφυγόσπιτα της Δραπετσώνας, παρέα με φιγούρες ανθρώπων που άφησαν το στίγμα τους στην τοπική κοινωνία. Σε αυτόν τον κόσμο τα εγκαταλελειμμένα υλικά επανέρχονται στη ζωή και συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια γλώσσα, ένα νέο πνεύμα, κάθε φορά.

Η έκθεση του Β. Πισιμίση θα διαρκέσει, στην αίθουσα «Α. Τάσσος» του πολιτιστικού κέντρου «Μ. Μερκούρη», μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

{gallery}Pisimisis{/gallery}

επιστροφή στην κορυφή