Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΜΕ ΚΟΣΜΟ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΜΕ ΚΟΣΜΟ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Με την συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας, ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για τις φετινές αποκριές, μέσα σε κλίμα κεφιού και χαράς. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Φεβρουαρίου, οι εκδηλώσεις του Δήμου συνεχίζονται.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, η Ένωση Κρητών Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η Ένωση Ποντίων Πειραιά- Κερατσινίου- Δραπετσώνας και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Μηνά, παρουσίασαν παραδοσιακά δρώμενα και χορούς.

Η Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, ήταν αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους. Στη πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο) πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Ο Δράκος και η πριγκίπισσα». Μουσική, διαγωνισμοί χορού, τραγουδιού, στολής, παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, Face painting, εργαστήρι με κατασκευές και γλυκά, έδωσαν χαρά στα παιδιά.

 

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου συνεχίζονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο:

 

-Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου: «1ο Κυνήγι χαμένου θησαυρού» 10 π.μ.- 6 μ.μ. σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Κρητών Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Ψάξε- ψάξε με χαρά και με μάτια ανοιχτά! Ψάξε ψάξε να με βρεις και αμέσως θα γευθείς, Κόσμους μακρινούς & μαγικούς και άλλους κρυμμένους θησαυρούς. Κάνε τώρα τη δική σου ομάδα αποτελούμενη από 6 – 8 άτομα και δήλωσε συμμετοχή στο 6986 695007 από τις 19:00 – 21:00 ή στα γραφεία της Ένωσης Κρητών, Θεοφράστου 9 Κερατσίνι κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 19:00 – 21:00 έως τις 18 Φεβρουαρίου!

-Τη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ. η θεατρική ομάδα «Μορφές Έκφρασης» παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Το γαϊτανάκι της αποκριάς» στο Α.ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ (Μ. Ασίας & Παπαναστασίου). Τα παλιά παλιά χρόνια σ’ ένα μικρό χωριό η Άνοιξη δεν ερχόταν, οι άνθρωποι είχαν κουραστεί και είχανε χάσει τη διάθεση τους, ώσπου το πολύχρωμο τρελό γαϊτανάκι και η αποκριά την έφεραν και πάλι κοντά τους. Η χαρά και τα τραγούδια κάνανε τον ήλιο να λάμπει στον γαλανό ουρανό. Το γαϊτανάκι της αποκριάς συνδυάζει την αφήγηση παραμυθιού, την ζωντανή μουσική και το παιχνίδι. Τα παιδιά χορεύουν στο γαϊτανάκι μας και έρχονται σε επαφή με την παράδοση μ΄ έναν τρόπο σύγχρονο και εποικοδομητικό.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

 

επιστροφή στην κορυφή