Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΜΕ ΚΕΦΙ, ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΜΕ ΚΕΦΙ, ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με «το κυνήγι του χαμένου θησαυρού» και την παιδική παράσταση «το γαϊτανάκι της αποκριάς», κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Η μεγάλη συμμετοχή, ο παλμός, το κέφι, τα χαμόγελα και τα πειράγματα, ήταν τα βασικά στοιχεία που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα σε όλες τις εκδηλώσεις.

Μετά τα παραδοσιακά δρώμενα και τους χορούς, που παρουσίασαν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, σειρά είχε, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, το «πρώτο κυνήγι του χαμένου θησαυρού», που πραγματοποίησε ο Δήμος σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών «Το Αρκάδι». 9 ομάδες διαγωνιζόμενων πήραν μέρος στο δρώμενο. Τα μέλη των ομάδων, με αρκετό κέφι και ενθουσιασμό, διασκέδασαν με την ψυχή τους κατά την ώρα των δοκιμασιών, ενώ πρόσφεραν πολλά γέλια στους θεατές. Τελικά ο θησαυρός βρέθηκε και έγινε η σχετική βράβευση. Παράλληλα, οι  συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, δίνοντας υπόσχεση για περισσότερη δράση.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου η θεατρική ομάδα «Μορφές Έκφρασης» παρουσίασε την παιδική παράσταση «Το γαϊτανάκι της αποκριάς». Το θεατρικό, συνδυάζοντας την αφήγηση παραμυθιού, την ζωντανή μουσική και το παιχνίδι, έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να χορέψουν στο γαϊτανάκι και να έρθουν σε επαφή με την παράδοση μ΄ έναν τρόπο σύγχρονο και εποικοδομητικό.

επιστροφή στην κορυφή