Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

Ο φετινός εορτασμός της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών, βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρα μας, γυναίκες και άντρες, να εξακολουθούν να δοκιμάζονται από την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας.

Την ίδια στιγμή, παρά τις προόδους στο θεσμικό επίπεδο, η ισότητα στην πράξη παραμένει στόχος προς κατάκτηση, καθώς οι ανισότητες λόγω φύλου σε όλους τους τομείς της κοινωνικής οργάνωσης είναι εμφανείς.

Σε συνθήκες, μάλιστα, κρίσης αναπαράγονται παλιές και νέες αντιδραστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις, προλήψεις και διακρίσεις με βάση το φύλο, την καταγωγή και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Η θυσία, όμως, των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης το 1857 για δεκάωρη δουλειά, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με των κλωστοϋφαντουργών και των ραφτών, μας υπενθυμίζει ότι οι γυναικείες- όπως και όλες οι- κατακτήσεις, δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με αγώνα και πάλη.

Σήμερα, οι γυναίκες μπορούν και θα δείξουν ξανά το δρόμο για τη νίκη, θα εμπνεύσουν την κοινωνία με τον αγώνα τους για ισότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή γυναικών και ανδρών είναι παραπάνω από επίκαιρος.  Η πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών είναι πολιτικά και πολιτισμικά αναγκαία!

επιστροφή στην κορυφή