Εκδηλώσεις Δήμου

sdops

1567

 

 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 Κινηματογράφοι του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

 

 Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων

 Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου ΔραπετσώναςΔημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου Δραπετσώνας

Κερατσίνι - Δραπετσώνα | Διαύγεια

kek

 

 

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 11:00

ΜΑΓΕΨΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Η ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τους μικρούς και μεγάλους ακροατές μάγεψε με την αφήγηση μέρους του βιβλίου της «Το αγόρι με τη βαλίτσα», η Ξένια Καλογεροπούλου την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας. Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος μίλησε με ζεστά λόγια για τη συγγραφέα, το πλούσιο έργο της ίδιας, αλλά και το νέο της βιβλίο.

 

Σε μια κατάμεστη από κόσμο κάθε ηλικίας αίθουσα του σχολείου, τα παιδιά και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μιλήσουν με την πολυαγαπημένη συγγραφέα, να ταξιδέψουν με την ιστορία του Ναζ και να ζήσουν έστω για μια στιγμή μαζί με τα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά που ακολουθούν την ελπίδα στο δρόμο της προσφυγιάς.

Η Ξένια Καλογεροπούλου μιλώντας για «Το αγόρι με τη βαλίτσα» περιέγραψε πως μετέτρεψε ένα θεατρικό έργο του Μάικ Κένι σε βιβλίο και σημείωσε την επικαιρότητα της υπόθεσης του έργου στις μέρες μας. Η ίδια τόνισε ότι «παρότι η ιστορία του βιβλίου δεν είναι αληθινή, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι όμοια με πολλές καθημερινές ιστορίες ασυνόδευτων προσφυγόπουλων». Η συγγραφέας υπογράμμισε ακόμη ότι «οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους πρόσφυγες» και πρόσθεσε πως «είναι απαράδεκτο και ντροπή» να υπάρχουν αντιδράσεις για την ένταξη των παιδιών στα σχολεία μας. Στη συνέχεια η συγγραφέας υπέγραψε βιβλία στα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους.  

 

Χρ. Βρεττάκος: Η πόλη μας γνωρίζει καλά τι θα πει προσφυγιά

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, στάθηκε ιδιαίτερα στην διαδρομή της Ξ. Καλογεροπούλου και την προσφορά της στα παιδιά και τους μεγάλους, σημειώνοντας πως «η Ξένια Καλογεροπούλου είναι ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος, που καταφέρνει  να αποτυπώσει τη φαντασία και την σκέψη της με έναν ανεπανάληπτο και όμορφο τρόπο. Μας μεταφέρει σε μια χώρα της παιδικής ηλικίας, εκεί που οι μεγάλοι δύσκολα φτάνουν, μα κι όταν φτάνουν χρειάζεται να κοπιάσουν, για να καταφέρουν να δουν τα μικρά και μεγάλα μυστικά που κρύβει αυτός ο υπέροχος κόσμος».

Ο Χρ. Βρεττάκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση του βιβλίου και μίλησε για την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι που γνωρίζουν καλά τι θα πει προσφυγιά και πόνος. Ο ίδιος στάθηκε στην στάση της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της περιοχής, που  δεν δίστασαν ούτε λεπτό να σταθούν στο πλάι των παιδιών του πολέμου και των προσφύγων. 

 

xenia 1

xenia 2

xenia 3

xenia 4

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας
Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική, Ελλάδα 18756

Copyright © 2016 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

                          

 

 

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση