Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο χθεσινό κάλεσμα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση ενάντια στις ρυπογόνες δραστηριότητες της Oil One, η οποία ρυπαίνει την περιοχή, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και θέτει προσκόμματα στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων. Όπως τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, «η παρουσία μας εδώ, σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία και αγώνες, είναι  η αρχή νέων μεγάλων και νικηφόρων κινητοποιήσεων της τοπικής κοινωνίας. Για ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της».

Από νωρίς το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή της πόλης, συγκεντρώθηκαν στον Υδατόπυργο και έπειτα με πορεία και βασικό σύνθημα «έξω τώρα τα καζάνια από τις γειτονιές μας» κατευθύνθηκαν στην πύλη της Oil One, όπου φώναξαν συνθήματα και απαίτησαν να πάψουν οι ρύποι και η δυσοσμία στην περιοχή.

Στη συνέχεια, στο, χώρο της ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων και στο κατάμεστο από κόσμο νέο θέατρο, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος μίλησε για την ανάγκη να απομακρυνθεί από τις κατοικήσιμές περιοχές η Oil One. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία με τους «Χαΐνηδες», η οποία ήταν ένα πραγματικό κρητικό γλέντι, με χορό και τραγούδι. 

 

Χρ. Βρεττάκος: Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για τη δική µας ανάπλαση

 

Στην ομιλία του ο δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε αρχικά πως «για να φύγουν τώρα από τις γειτονιές µας οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις, που καταστρέφουν την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, χρειάζονται οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες σε κάθε επίπεδο. Υπομονή και επιμονή, στήριξη και διαρκή προσπάθεια».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι «ο αγώνας αυτός µας αφορά όλους. Πρόκειται για το παρόν και το µμέλλον του τόπου µας και των ανθρώπων του. Παλεύουµε και αγωνιζόµαστε για τη δική µας ανάπλαση, για ένα χώρο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, χωρίς ρυπογόνες εγκαταστάσεις».

Ο Χρ. Βρεττάκος αναφέρθηκε εκτεταμένα τι προηγήθηκε, ώστε ο χώρος της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων να παραχωρηθεί στον Δήμο και στάθηκε στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας και της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Παράλληλα συμπλήρωσε πως «η σημερινή λειτουργία των εγκαταστάσεων της Oil One κάτω από το «πέπλο” της νομιμότητας, και της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος από την “σύγχρονη” υποδομή, παράλληλα με την συνεχή όχληση των κατοίκων με μυρωδιά και δυσοσμία, κυρίως στην περιοχή της Δραπετσώνας και της Χαραυγής, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας και μας δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις συνέπειες  στην υγεία και την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας».

Αναφερόμενος στις εργασίες ανάπλασης της περιοχής, σημείωσε ότι «ο Δήμος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα χώρο πραγματικά δημόσιο, σχεδιασμένο με σκοπό να εξυπηρετεί τις συλλογικές ανάγκες των πολιτών. Ένα χώρο που οι κάτοικοι θα μπορούν να νιώθουν άνετα κι ελεύθερα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν με γεμάτο πορτοφόλι. Έναν χώρο που η χρήση όλων των εγκαταστάσεων θα είναι ελεύθερη και δωρεάν».

Ταυτόχρονα στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή των εργαζομένων του Δήμου για την ολοκλήρωση των έργων της ανάπλασης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεπερνώντας τα στενά τους υπηρεσιακά καθήκοντα για να πραγματοποιήσουν ένα συλλογικό όραμα, αυτό της ανάπλασης του χώρου».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Χρ. Βρεττάκος έστειλε σαφέστατο μήνυμα στην Εθνική Τράπεζα «να σταματήσει “να ονειρεύεται” ότι οι κάτοικοι της πόλης θα την αφήσουν να ξαναμετατρέψει την περιοχή, όπου έχει παρέμβει ο Δήμος, σε κρανίου τόπο, όπως είναι το υπόλοιπο κομμάτι που έχει στη δική της ευθύνη».   

xai 01

xai 02

xai 03

xai 04

xai 06

xai 07

xai 08

xai 09

xai 1

xai 2

xai 3

xai 4

xai 5

επιστροφή στην κορυφή