Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η "Πόλις" στο δημοτικό λεωφορείο

Η "Πόλις" στο δημοτικό λεωφορείο

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας γνωρίζουν καθημερινά το δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει δωρεάν την Αμφιάλη με τη Δραπετσώνα και συνολικά καλύπτει το 90% της περιοχής του Δήμου μας. Στους περίπου 5 μήνες λειτουργίας της γραμ- μής, δεκάδες άτομα εξυπηρετούνται καθημερινά, με το δρομολόγιο να καλύπτει ένα τεράστιο κενό στη συγκοινωνία της πόλης που χρόνια τώρα αποτελούσε ανοιχτή πληγή. Η«Πόλις»ανέβηκε στο λεωφορείο του Δήμου και μίλησε με το επιβατικό κοινό. Ακριβώς στις 8 το πρωί,το λεωφορείο [το οποίο είναιφιλικό προς τα ΑΜΕΑ] ξεκίνησε από την αφετηρία στις Σιταποθήκες για το δρομολόγιο του. Περισσότερα από 20 άτομα, στην πλειοψηφία τους μαθητές και συνταξιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι που δουλεύουν στη Δραπετσώνα, βρισκόταν μέσα.

 

«Ήμασταν καταδικασμένοι στην ταλαιπωρία»

«Η διευκόλυνση είναιτεράστια για όσους εργαζόμαστε στη Δραπετσώνα», υπογράμ-μισε στην εφημερίδα μας η Δέσποινα, η οποία μέχρι πρόσφατα, όπως μας πληροφό-ρησε, ήταν αναγκασμένη προκειμένου να πηγαίνει στον προορισμό της, να κατευθύνεται πρώτα στον Πειραιά και μετά να χρησιμοποιεί άλλη γραμμή του ΟΑΣΑ. Η ίδια επισήμανε ότι «μέχρι τώρα, αν δεν είχες αυτοκίνητο ήσουν καταδικασμένος να ταλαιπωρείσαι », ενώ πρόσθεσε πως «για εμάς τους εργαζόμενους,το ιδανικό θα ήταν να είναιτο δρομολόγιο ολοήμερο». «Το δρομολόγιο είναι πολύτιμο για εμάς τους συνταξιούχους», τόνισε ο Γιώργος, ο οποίος σημείωσε ότι έμαθε για τη νέα γραμμή του Δήμου από αφίσες που είδε στο ΙΚΑ. Επίσης, πρόσθεσε ότι «πλέον μπορούμε να μετακινούμαστε πιο γρήγορα και εύκολα». Ένα ακόμη στοιχείο που τόνισε, ο ίδιος, είναι, όπως είπε, ότι «στους καιρούς που ζούμε, το γεγονός ότι η μετακίνηση είναι δωρεάν, αποτελεί βάλσαμο». Από την πλευρά της, μια παρέα μαθητών του ΕΠΑΛ Δραπετσώνας στάθηκε στον χρόνο που κερδίζειτο πρωί, μιας και με το σχολικό όχημα έπρεπε ο καθένας τους να ξεκινάει πολύ νωρίς από το σπίτι. Οι μαθητές ανέφεραν ότι έμαθαν για το δρομολόγιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου κι από στόμα σε στόμα.

 

 

«Δεκάδες άτομα εξυπηρετούνται»

Στο μεταξύ, ο οδηγός του λεωφορείου Δ. Δημητρόπουλος, ευγενικός και τυπικός, μας έδωσε πληροφορίες για το δρομολόγιο και υπογράμμισε ότι «δεκάδες άτομα εξυπηρετούνται καθημερινά από τη νέα γραμμή του Δήμου». Ωστόσο, πρόσθεσε πως «πολλοί είναι εκείνοι που αιφνιδιάζονται όταν βλέπουν το λεωφορείο στη στάση, καθώς ακόμη δεν έχουν μάθει για τη γραμμή και μαθαίνουν από όποιον βρίσκεται στο τιμόνι του λεωφορείου γι’ αυτό». Ο ίδιος σημείωσε ότι «η γραμμή ήταν απαραίτητη εδώ και χρόνια για την πόλη μας, καθότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει λεωφορειακή σύνδεση μεταξύ των γειτονιών». Ο στόλος του Δήμου ανανεώνεται Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, με την κίνησή της να καθιε- ρώσει νέα λεωφορειακή γραμμή, επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να σταθεί στο πλάιτων συμπολιτών μας σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔημοτικήςΑρχής, οι στόχοι της δημιουργίας δημοτικής τοπικής συγκοινωνίας, ήταν και είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας ανάμε- σα στις συνοικίες του Δήμου. Η παροχή ανεμπόδιστης πρόσβασης των δημοτών σε κάθε σημείο της περιοχής, η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης εντός του Δήμου, η τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσωτης σύνδεσης των τοπικών εμπορικών περιοχών μεταξύ τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα η ανανέωση του λεωφορειακού στόλου με δυο νέα και σύγχρονα και οικονομικά οχήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η μετακίνηση των πολιτών.

 

Τα δρομολόγια

Η γραμμή είναι κυκλική και διασχίζειτις οδούς: Γαληνού, Γιαννουρή, Λαμπράκη, Φύσσα , Σαλαμίνος , Κωνσταντινουπόλεως , Σμύρνης , Βενιζέλου , Πλάτωνος , 25η Μαρτίου , Εθνικής Αντιστάσεως, Δογάνης, Αναπαύσεως, 25ηΜαρτίου, Κωνσταντινουπόλεως,Σαλαμίνος , Φύσσα , Λαμπράκη , Ανατολής , Αφετηρία. Επίσης καλύπτειτην περιοχή της Ευγένειας καιτης Χαραυγής. Για τη γραμμή ισχύουν οι στάσεις της Αστικής Συγκοινωνίας, ενώ προστέθηκαν σε αυτές άλλες δύο. Η Γιαννουρή και Σόλωνος, καθώς και η Δογάνης και Σωκράτους. Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια είναι από Δευτέρα έως Σάββατο στις 08.00 π.μ., στις 09.30 π.μ., στις 11.00 π.μ. και στις 12.30 μ.μ.

 

 

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πόλις" , τχ. 7, Αύγουστος 2017)