Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με βασικό σύνθημα «Δεν είσαι μόνη», το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, εξακολουθεί, στο πέρασμα του χρόνου, να προσφέρει δωρεάν τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε γυναίκες που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας.

Περισσότερες από 800 ενήλικες γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική και οικονομική βία ή έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου, έχουν βρει στήριγμα στο Κέντρο. Οι άνθρωποι του Κέντρου καλούν τις κακοποιημένες γυναίκες να ξεπεράσουν την εσωστρέφεια της μοναξιάς και να επιδείξουν μηδενική ανοχή στη βία.

 

Στο πλάι όσων το χρειάζονται

 

 

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, μίλησαν στο site του Δήμου, τα άτομα που στελεχώνουν τη δομή.

Πρόκειται για μια κοινωνική λειτουργό, μια ψυχολόγο, μια νομικό και μία κοινωνιολόγο. Αναφερόμενες στη δουλειά του Κέντρου, σημείωσαν πως «όταν μια γυναίκα απευθύνεται σε εμάς, καταρχήν γίνεται η υποδοχή όπου ανιχνεύεται το αίτημα και το κατά πόσο αφορά περιστατικό που μπορεί να εξυπηρετηθεί από τη δομή μας. Στη συνέχεια κλείνεται ραντεβού με την κοινωνική λειτουργό και αναλόγως τα αιτήματα της εξυπηρετούμενης με την νομικό, την ψυχολόγο κλπ. Μέρος της δουλειάς του/της κοινωνιολόγου είναι επίσης η δικτύωση με άλλους φορείς». Ταυτόχρονα τόνισαν ότι «είναι σημαντικό να πούμε ότι ως Κέντρο ασχολούμαστε και με δράσεις πρόληψης που υλοποιούνται στην τοπική κοινότητα σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής, τις δημοτικές βιβλιοθήκες κ.α., καθώς η πρόληψη σε μικρότερες ηλικίες αλλά και η διάχυση της πληροφορίας, για την ύπαρξη των δομών αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών, είναι πολύ σημαντική».

Οι ίδιες, πρόσθεσαν ότι «στη δομή δεχόμαστε γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική βία στο οικογενειακό, εργασιακό ή ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό ή απόπειρα βιασμού, εμπορία και διακίνηση γυναικών- trafficking), καθώς και γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, ΑμεΑ, άνεργες, μονογονείς κ.ά.)». Επιπλέον υπογραμμίζουν πως «σε εμάς μπορεί να απευθυνθεί ο καθένας που επιθυμεί να λάβει πληροφόρηση σε σχέση με το ζήτημα της αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών».

Σχετικά με το τι προσφέρει το Κέντρο, επισήμαναν ότι «υπάρχει Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και προσφέρει υπηρεσίες παραπομπής και διασύνδεσης με φορείς, όποτε αυτό απαιτείται (ξενώνες, νοσοκομεία, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, προγράμματα νομικής βοήθειας κ.ά.). Επίσης, παρέχει υπηρεσίες νομικής συμβουλευτικής και πληροφόρησης, εργασιακή συμβουλευτική, ενώ διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας και διακρίσεων κατά των γυναικών».

 

«Να σπάσουμε τη σιωπή»

 

 Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τονίζοντας τη σοβαρότητα αυτού του φαινόμενου, ως μια μορφή καταπάτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου που εγείρει νομική και πολιτική προστασία.

Η βία κατά των γυναικών, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική ή λεκτική, έχει σοβαρές επιπτώσεις σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, μας αφορά όλες και όλους και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί άμεσα και καθολικά. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να ζει τη ζωή της χωρίς την απειλή της βίας. Το να σπάσουμε τη σιωπή αποτελεί το πρώτο βήμα για την αλλαγή της κουλτούρας της έμφυλης βίας.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών συνεχίζουν να προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης σε όλες τις εξυπηρετούμενες ενώ με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα θα συμμετέχουν στη δράση ευαισθητοποίησης που διοργανώνει  το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με σύνθημα: 1η Δεκεμβρίου: «Ημέρα αφύπνισης- Αγαπώ το σώμα μου- φροντίζω για μένα και για σένα».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαδραστικές στάσεις ενημέρωσης, μουσικό δρώμενο, συλλογή φαρμάκων, διανομή έντυπου υλικού και θα διεξαχθεί στην πλατεία Νίκης, ώρες 11.00 με 16.00. Κατά τη διάρκεια της δράσης τα στελέχη του Κέντρου θα ενημερώνουν το κοινό για την λειτουργία της δομής και θα συζητούν με εφήβους και νέους με στόχο την ανάπτυξη προβληματισμού γύρω από τις ισότιμες και υγιείς ερωτικές σχέσεις».

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας λειτουργεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος για την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, που υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ανήκει σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δομών που περιλαμβάνει:

  • Τα Συμβουλευτικά Κέντρα γυναικών σε όλη την Ελλάδα,
  • τους Ξενώνες Φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους,
  • την 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου μας βρίσκεται στην 25η Μαρτίου & Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, στη  Δραπετσώνα. Τηλ.επικοινωνίας: 210 4614575, Fax: 210 4614641.

Email:

www.womenaid.wix.com/keratsini

Fb: facebook.com/womenaidkeratsini

Ώρες λειτουργίας (Δευτ. - Παρ.): 08:00 - 16:00.

επιστροφή στην κορυφή