Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HIV/AIDS

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HIV/AIDS

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, σχετικά με τον ιό του HIV που προκαλεί το AIDS, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, μαζί με το Π.Ε.Δ.Υ. Δραπετσώνας, τη 2η ΔΥΠΕ και τις κοινωνικές δομές του Δήμου, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού και Αντισύλληψης, διοργάνωσαν σήμερα μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή διαδραστική εκδήλωση στην πλατεία Νίκης. Στη δράση παίρνουν μέρος δεκάδες παιδιά των σχολείων της περιοχής και ενημερώνονται σχετικά με τον ιό.

Αφορμή για τη σημερινή εκδήλωση, αποτελεί η 1η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS. Ο Δήμος μας μέσα από μια πολυμορφική ολοήμερη (από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα) εκδήλωση επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το κοινό, ώστε να πάρει θέση ενεργού πολίτη, απέναντι στο θέμα του ιού, έχοντας τη σωστή ενημέρωση για το πως μπορεί κανείς να αγαπά το σώμα του και παράλληλα να το φροντίζει και να το προστατεύει. Η μαία του ΠΕΔΥ Δραπετσώνας μαζί με σπουδάστριες Νοσηλευτικής του ΤΕΙ, ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το AIDS και τη σημασία της αντισύλληψης, ενώ η εκδήλωση περιλαμβάνει διαδραστικές στάσεις ενημέρωσης, μουσικό- χορευτικό δρώμενο, εικαστικές δραστηριότητες, διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας.

Μιλώντας στο site του Δήμου, οι διοργανωτές υπογράμμισαν πως «η παγκόσμια ημέρα για το AIDS καθιερώθηκε και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων αλλά και στην ενημέρωση του κόσμου για τα θεαματικά αποτελέσματα των θεραπειών και της πρόληψης». Παράλληλα τόνισαν ότι «πριν και πέρα από όλα όμως η ημέρα αυτή ορίστηκε για να θυμίζει ότι  ο στιγματισμός και η απομόνωση είναι οι πλέον απάνθρωποι και  αναποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα».

επιστροφή στην κορυφή