Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Με βασικό σύνθημα «Όχι στα καζάνια- Διεκδικούμε τη ζωή», εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στείλανε σήμερα το μεσημέρι ηχηρό μήνυμα έξω από την πύλη της Oil One, ενάντια στις εγκαταστάσεις που ρυπαίνουν την πόλη, καταστρέφουν τις ζωές μας και το περιβάλλον.

Παρούσα στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, ήταν η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Στον χαιρετισμό του ο Χρήστος Βρεττάκος υπογράμμισε ότι «αδιαπραγμάτευτη θέση της Δημοτικής Αρχής παραμένει η απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την πόλη μας, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε το μέλλον που ανήκει σε μας και τις επόμενες γενιές». Παράλληλα, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση του ερχόμενου Σαββάτου 5 Μαΐου στις 7 μ.μ. στον Υδατόπυργο Δραπετσώνας, που διοργανώνουν ο Δήμος, φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Μαζικό «παρών» έδωσε η εκπαιδευτική κοινότητα στη σημερινή κινητοποίηση, όπου με πανό και συνθήματα απαίτησε την επανεξέταση-ανάκληση όλων των αδειών που δόθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη λειτουργία της Oil One, καθώς και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνσή της, όπως και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων (Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από την πόλη μας. Ιδιαίτερο χρώμα στη συγκέντρωση έδωσαν τα μικρά παιδιά, τα οποία με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Η αποφασιστικότητα του πλήθους μάλιστα, για να απομακρυνθούν τα καζάνια από την περιοχή μας, ενισχύθηκε από το γεγονός ότι από το πρωί σήμερα ολόκληρη η πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας «κατακλύστηκε» από δυσάρεστες και έντονες οσμές.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στην πύλη της Oil One, καθώς και στην επόμενη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στις ρυπογόνες εγκαταστάσεις μεθαύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ. στον Υδατόπυργο Δραπετσώνας.

επιστροφή στην κορυφή