Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δεύτερη ημέρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων ήταν η σημερινή έξω από τα καζάνια της Oil One, με την εκπαιδευτική κοινότητα να δίνει το «παρών» στις πύλες της εταιρείας και να διεκδικεί την άμεση απομάκρυνσή της από την πόλη. Αύριο στις 7 το απόγευμα κορυφώνονται στον Υδατόπυργο της Δραπετσώνας οι αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής, των φορέων, των συλλόγων και των κατοίκων ενάντια στις ρυπογόνες εγκαταστάσεις της περιοχής.

Οι έντονες και δυσάρεστες δυσοσμίες των τελευταίων 24ωρων στην περιοχή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία. Για τον λόγο αυτό οι συγκεντρωμένοι σήμερα τόνιζαν ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση, μέχρι να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις που επιβαρύνουν την υγεία μας και θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά μας και το περιβάλλον». Παράλληλα δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ακόμη πιο δυναμικά.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 7:00 το απόγευμα, στον Υδατόπυργο Δραπετσώνας, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, οι φορείς και οι συλλογικότητες της πόλης, σας καλούν να πάρετε μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις ρυπογόνες εγκαταστάσεις της περιοχής με προορισμό την είσοδο των εγκαταστάσεων της Oil One.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους «απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Oil One, του εργοστασίου Lafarge και την αποξήλωση των παλαιών δεξαμενών των Ελληνικών Πετρελαίων».

επιστροφή στην κορυφή