Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΑΛ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΑΛ

Για την ελκυστικότητα ενός πιλοτικού ΕΠΑΛ και την καινοτόμο πρόταση Παιδείας που κομίζει στη γειτονιά του, ήταν αφιερωμένη η ξεχωριστή εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας και του 3ου ΕΚ Πειραιά που διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή στον χώρο του σχολείου. Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος ως κεντρικός ομιλητής στάθηκε στη σημασία του ΕΠΑΛ στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο κρίσιμο ζήτημα του «άρθρου 70» που επεκτείνει τη χρονική παραμονή των ρυπογόνων εγκαταστάσεων στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκτέθηκαν όλες οι καινοτόμες δράσεις που πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς το σχολείο (φωτοβολταϊκά συστήματα, αναλογική αι ψηφιακή μακέτα κτηρίων, ομάδες ρομποτικής κ.λπ.), ενώ ιδιαίτερη σημασία είχαν οι τοποθετήσεις των προσκεκλημένων για το παρόν και το μέλλον του ΕΠΑΛ.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Βρεττάκος μίλησε εκτενώς για το θέμα του περιβάλλοντος στην πόλη μας και στάθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνηση που επεκτείνει από 12 σε 20 χρόνια τον χρόνο μετεγκατάστασης των ρυπογόνων εγκαταστάσεων στην περιοχή. Ο δήμαρχος τόνισε ότι «καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί αυτές οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις να βρίσκονται έξω από τα παράθυρά μας και βεβαίως τα παιδιά της πόλης δε νοείται να κυκλοφορούν ανάμεσα σε φουγάρα που τους κλέβουν τη ζωή. Ήρθε η ώρα να ξαναθυμίσουμε σε όποιους κυβερνούν ότι δεν είμαστε και δεν ανεχόμαστε να είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας. Με τους αγώνες μας θα απαιτήσουμε και θα κερδίσουμε το δικαίωμα να μεγαλώνουν τα παιδιά μας σε μια πόλη χωρίς οσμές, χωρίς τσιμεντόσκονη, χωρίς ρύπους και χωρίς τον φόβο ενός ατυχήματος». Παράλληλα, απαίτησε «σαφές σύντομο χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της Oil One, του Τσιμεντάδικου και των δεξαμενών των ΕΛΠΕ. Μέτρα ελέγχου και περιορισμού των ρύπων μέχρι την οριστική απομάκρυνση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων». 
Τέλος, ο Χρ. Βρεττάκος αναφέρθηκε στην υλικοτεχνική υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος στο ΕΠΑΛ, ως μια ελάχιστη κίνηση ενίσχυσης του έργου του και μίλησε για τη μαθητεία που υποστηρίζει ο Δήμος, με την παροχή δεκάδων θέσεων στις δομές του.

Η εκδήλωση έκλεισε όμορφα με τη χορευτική και μουσική ομάδα του σχολείου.

επιστροφή στην κορυφή