Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 10:00

ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΑΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τα φώτα χαμήλωσαν στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, οι φωνές σίγησαν και ο χρόνος… γύρισε πίσω, στη 17η Νοεμβρίου του 1973.

Μια πολύ όμορφη, ζεστή και συγκινητική εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στον χώρο του σχολείου, όπου οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τίμησαν τους αγώνες της γενιάς εκείνης και έδωσαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Χρήστο Βρεττάκο.

Στον χαιρετισμό του ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε ότι «η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το σύνθημα για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», εξακολουθούν να μπολιάζουν με τη φλόγα τους κάθε μικρό και μεγάλο κοινωνικό αγώνα, από τότε μέχρι σήμερα. Συνεχίζουν και θα συνεχίσουν στο μέλλον να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές, για τους ανθρώπους που παλεύουν να αλλάξουν τον κόσμο».

Η εκδήλωση περιελάβανε θεατρικά δρώμενα και προβολή video σχετικών με την ημέρα, ηχητικά ραδιοφωνικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες, ενώ ακούστηκαν από το πολύ καλό μουσικό συγκρότημα των μαθητών και των καθηγητών, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Λοίζου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, αλλά και των Cranberries, του Bob Dylan κ.ά. 

pol 3

pol 1

pol 2

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας
Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική, Ελλάδα 18756

Copyright © 2016 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

                          

 

 

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση