Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 10:10

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Μοναδικές στιγμές συνεχίζει να χαρίζει στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Πριν λίγες ημέρες, σειρά είχε στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αντ. Σαμαράκης" η εξαιρετική παράσταση "Θα σας πω μια ιστορία που τη λένε Ικαρία", με την καθοδήγηση των Κώστα Γάκη και Αθηνάς Μουστάκα και με τη σκηνοθετική ματιά του Άκη Φιλιού.

Στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο, οι θεατές απόλαυσαν ένα έργο αυθόρμητο και ζωντανό, αισιόδοξο και άμεσο όπως και οι ζωές των ανθρώπων που μας παρουσίαζε. 
Ανοίχτηκε για όσους ήταν εκεί ένα παράθυρο για να κρυφοκοιτάξουν το παρελθόν , το παρόν άρα και το μέλλον της μικρής κοινωνίας του νησιού. Τα πανηγύρια με τις διονυσιακές τους αναφορές μπλέχτηκαν με τους ανεκπλήρωτους έρωτες , η σκληρότητας της αγάπης με την φαιδρότητα της καθημερινής ζωής. Αλλά και οι αγώνες για ελευθερία με το μεγαλείο της ψυχής των εξόριστων, που οι ντόπιοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. 
Σίγουρα γίναμε όλοι λίγο πιο πλούσιοι όταν έσβησαν τα φώτα κι ένας ακόμη λόγος ήταν πως το έργο μιλούσε κατευθείαν στην καρδιά και στο νου πολλών θεατών μια και είχαν τις αναμνήσεις του τόπου τους.Όπως άλλωστε είπαν στην αρχή οι ίδιοι, για να γραφτεί το έργο, συγκεντρώθηκαν μαρτυρίες από πολλούς Ικαριώτες τις οποίες "δραματοποίησαν", ώστε να δημιουργηθεί μια ολόκληρη παράσταση με πρότυπη μουσική και τις ξεχωριστές ιστορίες!
Ευχαριστούμε πολύ τους συντελεστές. Εξάλλου όπως ανέφεραν κι εκείνοι στο τέλος, "η παράσταση (και το μήνυμά της θα προσθέσουμε) τώρα αρχίζει..."

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας
Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική, Ελλάδα 18756

Copyright © 2016 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

                          

 

 

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση