Επιτροπή Διαβούλευσης

Σύμφωνα με το άρθρο 76 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α') στους Δήμους με πληθυσμό άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων συγκροτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (ΔΕΔ) ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Η ΔΕΔ όπως ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 76 του Ν.3852/2010:
Α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σ’ αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή το δήμαρχο. Γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών. Δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

Η ΔΕΔ αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως εκπροσώπους: 1) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και φορέων, 2) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων, 3) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, 4) των εργαζομένων στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, 5) των ενώσεων και των συλλόγων γονέων, 6) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, 7) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών, 8) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, 9) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και, 10) δημότες.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της ΔΕΔ συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου μπορεί να είναι από εικοσιπέντε (25) έως πενήντα (50), ενώ σε ποσοστό 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη κατόπιν κλήρωσης, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Πρόεδρος της ΔΕΔ Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε αντικατάσταση του Δημάρχου, όπως ορίζει ο Ν.3852/2010 είναι η αντιδήμαρχος Διαφάνειας, Συράκου Σταυρούλα.

Με την υπ’ αριθμ. 412/2014 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν με βάση τις διατάξεις του Ν.3852/2010 τα κάτωθι μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Κερατσινίου – Δραπετσώνας:

1. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΥΡΑΚΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

2. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

3. UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ ΝΗΣΩΝ

4. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΟΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

7. ΈΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

8. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

9. Ο.Φ.Α. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (ΒΟΛΕΪ)

10. ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ - ΕΞ. ΙΑΤΡΕΙΑ

11. ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ

12. ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ

13. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΙΡΑΙΩΣ

14. ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

15. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

16. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ Η "ΠΡΟΟΔΟΣ"

17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΚΑΡΑΤΕ "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ"

18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

19. ΈΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ "ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ"

21. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

22. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

23. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΜΗΝΑ

24. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ (Η ΝΙΚΗ)

25. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

26. ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

27. Γ.Σ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ


Με βάση την ίδια Απόφαση, για τις ανάγκες της διαβούλευσης και την προώθηση του πλουραλιστικού διαλόγου, οι δημότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Ν.3852/2010, συμμετέχουν στην ΔΕΔ ως παρατηρητές. Οι παρατηρητές έχουν εξίσου δικαίωμα λόγου, προσκαλούνται με κάθε πρόσφορο μέσο και οι απόψεις τους καταγράφονται στα πρακτικά και στις εισηγήσεις που διαβιβάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Επιτροπές του Δήμου.

Οι συνεδριάσεις τις Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δημοσιοποιούνται και μπορεί να τις παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Οικονομική Επιτροπή »

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας
Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική, Ελλάδα 18756

Copyright © 2016 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

                          

 

 

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση