Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου της αλλαγής του οδοφωτισμού της πόλης, με led λαμπτήρες, άλλο ένα, επίσης, σημαντικό έργο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση 2 δημοτικών κτηρίων.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή, κινούμενη στην κατεύθυνση της περιβαλλοντικής πολιτικής στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοτικών κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2, ταυτόχρονα με την εξοικονόμηση χρημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί ένα σημαντικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου και του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

Μετά την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική», το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις αστικές περιοχές». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπάϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Χθες, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκο και την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στ. Αντωνάκου, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των δύο κτηρίων. Το έργο βελτίωσης είναι συνολικού κόστους 1.478.173 ευρώ, εκ των οποίων τα 880.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του Δήμου.
Στα δύο κτήρια, το Δημαρχείο και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», προβλέπεται σύμφωνα με τη σχετική μελέτη και απόφαση ένταξης, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η εγκατάσταση σκιάστρων, η αντικατάσταση λεβητών, η αναβάθμιση λεβητοστασίου, η αντικατάσταση κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, η εγκατάσταση συστήματος BMS, η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, η θερμομόνωση σωληνώσεων δικτύων ψύξης θέρμανσης και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση των δύο αυτών παρεμβάσεων προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 1.400.000 kWh/yr που θα οδηγήσει και σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 460tn/yr.
Με το νέο έργο, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο της αλλαγής της εικόνας της πόλης, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.