Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤO ΜέΡΑ25 ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΤO ΜέΡΑ25 ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Κατόπιν της σημερινής συνάντησης της αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25, το ΜέΡΑ25 προχώρησε σε ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι στηρίζει την τροπολογία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από τον οικιστικό ιστό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

 

 

Η βουλευτής Β Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 κα Φωτεινή Μπακαδήμα, όπως είχε εξαρχής δηλώσει, στηρίζει το δίκαιο αγώνα των κατοίκων των περιοχών Κερατσινίου και Δραπετσώνας και την τροπολογία της δημοτικής αρχής για τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από τον οικιστικό ιστό της πόλης.

Στη σημερινή συνάντηση της βουλευτή και του Διευθυντή της ΚΟ του ΜέΡΑ25 κ Αλέξη Σμυρλή με τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ Χρήστο Βρεττάκο και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κερατσίνι-Δραπετσώνα Αλλάζουμε» και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Παντελή Καμά, η κα Μπακαδήμα εξέφρασε και θεσμικά τη στήριξη του ΜέΡΑ25 στην τροπολογία αυτή για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Όπως δήλωσε η βουλευτής «Το δικαίωμα κάθε πολίτη να ζει σε μια ασφαλή και υγιή γειτονιά οφείλει να είναι προτεραιότητα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας, η οποία και πρέπει να θέτει την υγεία των ανθρώπων πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματιών. Οι κάτοικοι σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα έχουν ήδη υποστεί μεγάλη υποβάθμιση στην ποιότητα της ζωής τους, αλλά και στην υγεία τους, λόγω των ρυπογόνων ουσιών, μεταξύ των οποίων και του καρκινογόνου βενζολίου, που έχουν κατακλύσει τον αέρα της περιοχής. Το πόρισμα των ερευνητών του «Δημόκριτου ΕΚΕΦΕ» ήταν αποκαλυπτικό και κατέστησε σαφή και την πηγή προέλευσης των οσμών αυτών. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να στηρίξω την τροπολογία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ελπίζοντας να πράξουν ανάλογα και τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν ξεχνώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε, με φωτογραφικό νόμο, να πραγματοποιηθεί το έγκλημα αυτό κατά της υγείας των κατοίκων στην περιοχή, αλλά και η Κυβερνώσα παράταξη έχει καταστήσει ρητή την πρόσδεσή της στα ολιγαρχικά συμφέροντα. Για το ΜέΡΑ25 ο Άνθρωπος είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και χρέος των πολιτικών είναι η διασφάλιση των συνθηκών εκείνων που θα του επιτρέψουν να ζει με υγεία και αξιοπρέπεια.»