Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Σχολικές γιορτές για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς

Λουκάς Τζανής : «Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο» 

Με μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία, αμφιθέατρα και Δημοτικούς χώρους (θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Πλατεία Πόντου, Κλειστό Δραπετσώνας), τα σχολεία της πόλης μας γιόρτασαν το κλείσιμο της φετινής χρονιάς.

Πλήθος κόσμου γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που περιλάμβαναν θεατρικά και αθλητικά δρώμενα, χορευτικά συγκροτήματα με αυτοσχεδιασμούς και επιδείξεις μεμονωμένων χορογραφιών και άλλων ικανοτήτων.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν τα μουσικά συγκροτήματα των μαθητών που ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο της μουσικής τους κατάρτισης, γεμίζοντας χαρά και ικανοποίηση για τις μουσικές τους επιδόσεις, τόσο τους ίδιους όσο και τους θεατές που παρακολουθούσαν.

Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις άγγιξαν τους θεατές, ξύπνησαν προσωπικές μνήμες από τα σχολικά χρόνια της αθωότητας και μετέφεραν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο μέσα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η πατρίδα μας.

Ο αεικίνητος Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια βίου μάθησης κ. Πέτρο Καψοκόλη, παρευρέθηκαν σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα παιδιά μας, μας οδηγούν, μας λένε προς τα πού να πάμε. Κάνουμε λάθος να μην τα ακούμε σαν εκπαιδευτικοί ή σαν γονείς. Πρέπει να μπορούμε να ασχοληθούμε μαζί τους, να μην προσπαθούμε να κάνουμε τους ενήλικες, να τα αφήσουμε να ονειρεύονται, γιατί σίγουρα μέσα από τα μάτια των παιδιών η ζωή είναι καλύτερη και πιο αληθινή. Εμείς εδώ στη πόλη μας παράγουμε πολιτισμό σε μια εποχή που γίνεται προσπάθεια να εξαφανιστεί κάθε πνευματική αξία των Ελλήνων».

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής και ο Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Καψοκόλης ευχήθηκαν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές με υγεία και να επανέλθουν όλοι δυνατοί τον Σεπτέμβριο ξανά στις σχολικές αίθουσες που θα τους περιμένουν ανανεωμένες.

επιστροφή στην κορυφή