Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Εγκαίνια της πρώτης γραμμής που συνδέει τα πρώην δημαρχεία του καλλικρατικού Δήμου

Εγκαίνια της πρώτης γραμμής που συνδέει τα πρώην δημαρχεία  του καλλικρατικού Δήμου

Η Δημοτική Συγκοινωνία προτεραιότητα

για το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

«Συγκοινωνιακή Συνένωση» των πρώην δημαρχείων


Οι κάτοικοι του Κερατσινίου- Δραπετσώνας ζουν σε μια πόλη με σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα και ελλιπείς υποδομές. Η πόλη εξακολουθεί να παραμένει υποβαθμισμένη συγκοινωνιακά, μια δυσάρεστη κατάσταση που η Δημοτική Αρχή έχει βάλει στόχο να σταματήσει οριστικά. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, έχοντας ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία πυκνού συγκοινωνιακού ιστού, προχώρησε σε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς (ΟΑΣΑ, ΜΕΤΡΟ) για τον εξορθολογισμό των λεωφορειακών γραμμών και τη δημιουργία γραμμής υπόγειων τραμ στο Δήμο μας. Ο τρίτος άξονας της προσπάθειας περιλαμβάνει την ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί όλες τις συνοικίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και μέσω ανταποκρίσεων θα δίνει δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιούν τις καθημερινές μετακινήσεις τους εντός του Δήμου.

Τα εγκαίνια της πρώτης ειδικής λεωφορειακής γραμμής που συνδέει το δημαρχιακό μέγαρο του Κερατσινίου με το αντίστοιχο της Δραπετσώνας, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Πλατεία Κύπρου με αγιασμό από τον Πατέρα Εμμανουήλ, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Κερατσινίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Κώστα Χρονόπουλου, των αντιδημάρχων κ.κ. Βασιλική Δατσέρη, Δημήτρη Κουλούκη, Νίκου Μαρτάκη και Νίκου Οικονομάκη, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Νικολέττα Γαβαλά, Ειρήνη Μόσχου, Χαρίκλειας Πάστρα και Μαρία Σενικίδου, της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κερατσινίου κ. Αργυρώ Αναγνωστάκη και των Συμβούλων κ. Αγγελική Βλέσση, Νικόλαου Νάκου, Μανώλη Συρίγου, Γιάννη Τσιτούρη και δεκάδων συμπολιτών μας.

Τα δρομολόγια  θα είναι καθημερινά, από τις 7.30 το πρωί έως τις 14.30,

ανά 15 λεπτά. Συγκεκριμένα από το Δημαρχείο Κερατσινίου στις

7.30, 8.00, 8.30, 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00 και 14.30 και από το Δημαρχείο Δραπετσώνας στις: 7.45, 8.15, 8.45, 9.15, 9.45, 10.15, 10.45, 11.15, 11.45, 12.15, 12.45, 13.15, 13.45 και 14.15.

Οι ενδιάμεσες στάσεις είναι τέσσερις και ορίστηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες στις συναλλαγές της με Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες και είναι κατά σειρά, η πρώτη στην Πρόνοια Κερατσινίου (οδός Βενιζέλου), η δεύτερη στο ΙΚΑ Δραπετσώνας (οδός 25ης Μαρτίου), η τρίτη στο ΚΕΠΚΥ (οδός Αφαρά & Μονεμβασιάς) και η τέταρτη στην Πρόνοια Δραπετσώνας.

Το επόμενο διάστημα, στόχος του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή, είναι η δημιουργία νέων γραμμών που θα εξυπηρετούν την Αμφιάλη, την Ευγένεια και τη Χαραυγή. Ο κ. Τζανής δήλωσε σχετικά: «Σήμερα έγινε η αρχή ενός φιλόδοξου σχεδίου, με μοναδικό μέλημα μας την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Το επόμενο διάστημα με την ίδρυση νέων λεωφορειακών γραμμών από το Δήμο μας, θα δοθεί η δυνατότητα της δωρεάν μετακινήσεις μέσα στα όρια του Δήμου μας. Αυτό θα βοηθήσει, όχι μόνο στη συντόμευση των μετακινήσεων αλλά και στην ανάσχεση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, μιας και οι δημότες δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα».

επιστροφή στην κορυφή