Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Συμπαράσταση του Λουκά Τζανή στον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου

Συμπαράσταση του Λουκά Τζανή στον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου

TZANIS

Ο Δήμος κοντά στους εργαζόμενους
Παρατάθηκε η σύμβαση τους μέχρι τις 27 Οκτωβρίου

Την έμπρακτη συμπαράσταση του στον αγώνα των συμβασιούχων ΑΠΕΔΕΙΞΕ για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, πηγαίνοντας τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Η  παρουσία του Δημάρχου αποδείχτηκε καθοριστική για την απόφαση του δικαστηρίου, που ήταν να παραταθεί η σύμβαση των συγκεκριμένων εργαζόμενων μέχρι τις 27 Οκτωβρίου!!!

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η παρουσία τους είναι επιβεβλημένη για την απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου. Υπηρετούν με απόλυτη αφοσίωση και πλήρη επάρκεια τα καθήκοντα τους, σ’ έναν πολύ ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός των παιδικών σταθμών, προσφέροντας ανακούφιση σε εκατοντάδες εργαζόμενες μητέρες του Δήμου μας και ως εκ τούτου θα πρέπει με κάθε τρόπο να παραμείνουν στις δουλείες του. Οι 11 εργαζόμενες ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο για την στάση του, η οποία δεν συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, αφού τις περισσότερες φορές οι Δήμαρχοι, δεν συμπαρίστανται σε συμβασιούχους, ειδικά όταν έχουν προσληφθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Μετά την αίσια απόφαση του δικαστηρίου ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς δήλωσε:

«Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των 11 κοριτσιών που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως και συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στις δίκαιες αγωνίες τους. Για εμάς οι συγκεκριμένες εργαζόμενες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες, διότι εκτός όλων των άλλων υπηρετούν σ’ έναν τομέα, αυτό των παιδικών σταθμών, για τον οποίο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία. Η ανακούφιση των εργαζόμενων μητέρων, αποτελεί σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής μας πολιτικής, αφού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, σε μια πολύ δυσχερή οικονομική συγκυρία. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ανανεώσει όλες τις συμβάσεις που μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος και βρεθήκαμε στο πλευρό των συμβασιούχων, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης τους στον Άρειο Πάγο».

επιστροφή στην κορυφή