Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Μία είναι η ουσία…η ζωή σου!

Μία είναι η ουσία…η ζωή σου!

Εκδήλωση με θέμα κατά των ναρκωτικών

Με ζωντάνια και νεανικό κέφι πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κατά των ναρκωτικών που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου, το ίδρυμα ΚΕΘΕΑ - ΝΟΣΤΟΣ και η ΔΗ.Κ.Ε.ΠΡΟ.Κ. στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι.

Η νεολαία της πόλης μας παρευρέθηκε στην επιτυχημένη διοργάνωση η οποία ξεκίνησε με μουσική χιπ χοπ από τους «Τιτάνες» που ανέβηκαν στη σκηνή και ξεσήκωσαν το κοινό.

Αμέσως μετά ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συζήτηση που έδωσε τα βασικά ερεθίσματα στους νέους για να στραφούν κατά των ναρκωτικών. Στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ άλλων κάθισαν ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας          κ. Λουκάς Τζανής, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΡΟ.Κ. κ. Χαρίκλεια Πάστρα, θεραπευτές του ιδρύματος ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις δωρεάν υπηρεσίες που το ίδρυμα τούς προσφέρει στα άτομα που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν, χρήστες σε απεξάρτηση που θέλησαν να μοιραστούν τις εμπειρίες από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και γονείς χρηστών που μίλησαν για τις δύσκολες στιγμές.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στην σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Έχω σοκαριστεί και ταυτόχρονα συγκινηθεί ιδιαίτερα από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες που βίωσαν. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια που είχαν τη δύναμη και το κουράγιο να το κάνουν αυτό. Δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχει από την κοινωνία μια αφοριστική στάση απέναντι σε κάθε πρόβλημα, όπως είναι τα ναρκωτικά. Ωστόσο πρόκειται για ζητήματα ζωής και όλοι μας πρέπει να μπορούμε να δούμε την αλήθεια του άλλου, να απλώσουμε το χέρι σε όσους το χρειάζονται. Αυτό είναι το ζητούμενο σε κάθε τέτοια ενέργεια, όπως η σημερινή διοργάνωση. Εμείς δεν κρυβόμαστε και δεν αφορίζουμε ποτέ τα προβλήματα, τα οποία δυστυχώς αποτελούν μέρος της ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας. Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι αγώνας ζωής και αγώνας πόλης και ο Δήμος μας είναι πρωτοπόρος σε τέτοιου τύπου ενέργειες.»

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΠΡΟ.Κ κ. Χαρίκλεια Πάστρα, η οποία δήλωσε: «Η πραγματικότητα σήμερα είναι ασφυκτική και κανείς δεν μπορεί να δραπετεύσει από αυτήν. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς γιατί είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση. Κοιτάξτε τη ζωή κατάματα. Ανακαλύψτε το «εμείς» για να αντιμετωπίσετε κάθε πρόβλημα όπως είναι τα ναρκωτικά. Όλα τα μπορούν οι άνθρωποι, αρκεί να θέλουν.»

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με τη συναυλία από το μουσικό συγκρότημα «Αλχημιστές» που κράτησαν συντροφιά για πολλή ώρα με δικές τους και ξένες επιτυχίες.

επιστροφή στην κορυφή