Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 14:42

Συνάντηση κ. Λουκά Τζανή με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο

Συζητήθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ μεγάλων αναπτυξιακών έργων.

 


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά τα μείζονα ζητήματα του νέου Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λουκάς Τζανής ζήτησε την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των δανείων (μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων) , για να μπορέσει να ανασάνει οικονομικά ο Δήμος.
Παράλληλα, χαρακτήρισε αναγκαία τόσο την αύξηση των ΚΑΠ, όσο και την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού στις υπηρεσίες εκείνες, η ευθύνη για τη λειτουργία των οποίων μεταφέρθηκε από την πρώην Νομαρχία Πειραιά στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Ο κ. Λουκάς Τζανής ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη δρομολόγηση και διευθέτηση των διαδικασιών, για την ένταξη στο ΕΣΠΑ μιας σειρά μεγάλων αναπτυξιακών έργων που προωθεί ο Δήμος, όπως η επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.
Τέλος συζητήθηκαν τα σημαντικά ανταποδοτικά τέλη που δικαιούται ο δήμος από την ρυπογόνα και επιβαρυντική για τους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, λειτουργία του ΟΛΠ Α.Ε., καθώς και για τα σχέδια επέκτασης του car terminal.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δήλωσε μεταξύ άλλων:
« Η παρουσία ενός αυτοδιοικητικού, του κ. Κουκουλόπουλου στη θέση του Υφυπουργού Εσωτερικών, σε μία διαφορετική θέση απ' αυτή που είχε συνηθίσει, και μάλιστα σε μία περίοδο που οι λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης θεωρητικά είναι αναβαθμισμένες και αφορούν ένα μεγάλο τμήμα της εξυπηρέτησης του πολίτη, νομίζω θα βοηθήσει στην ομαλή προσαρμογή της στα νέα δεδομένα. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι δύο από τις πιο αδικημένες περιοχές σ' όλη την Επικράτεια. . Η πραγματική ανάπτυξη την οποία όλοι οραματιζόμαστε και είναι αντικειμενικά η πανάκεια στην αλλαγή του κακού οικονομικού και κοινωνικού κλίματος, πρέπει να ξεκινήσει από περιοχές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα. Περιοχές που έχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, που προσελκύουν τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Εμείς ζητήσαμε από τον κ. Κουκουλόπουλο την βοήθεια του και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα την έχουμε».
Στην συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β' Πειραιά κ. Δημήτρης Λιντζέρης και ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κανέλλος Λάλος.

 

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 05/08/2011

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση