Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΜΕΣΟ κλείσιμο του Νεκροταφείου της Ανάστασης

Επιστολή του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή προς το νέο Πρόεδρο του  Διαδημοτικού Συνδέσμου Δήμων Πειραιά  και Δυτικής Αττικής για το Νεκροταφείο του Σχιστού κ. Σταύρο Ψαρρά

Συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο Πρόεδρο του  Διαδημοτικού Συνδέσμου Δήμων Πειραιά  και Δυτικής Αττικής για το Νεκροταφείο του Σχιστού κ. Σταύρο Ψαρρά για την εκλογή του, απέστειλε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, θέτοντας του το μείζον και ανεπίλυτο εδώ και πολλά χρόνια ζήτημα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, της συνεχιζόμενης λειτουργίας του νεκροταφείου της Ανάστασης.

Ο κ. Τζανής ζήτησε την συμπαράσταση του Συνδέσμου και προσωπικά του κ. Ψαρρά, στον αγώνα της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την ΑΜΕΣΗ παύση της λειτουργίας και τη μεταφορά των εναπομενουσών  λειτουργιών  του νεκροταφείου της Ανάστασης στο χώρο του διαδημοτικού νεκροταφείου Σχιστού.

Η συνεχιζόμενη λειτουργία δύο νεκροταφείων μέσα στα διοικητικά όρια του Καλλικρατικού Δήμου του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, παρά το γεγονός ότι η δημιουργία του διαδημοτικού Νεκροταφείου προέβλεπε το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο των παλιών Νεκροταφείων, αποτελεί μια ακόμα «μαύρη τρύπα» στην ιστορία του ευρύτερου Πειραιά, αφού προκρίνεται η περιβαλλοντική και κατ’ επέκταση η κοινωνική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, προς όφελος μικροσυντεχνιακών συμφερόντων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, σας συγχαίρω για την πρόσφατη εκλογή σας στην προεδρία του Συνδέσμου Δήμου για το Νεκροταφείο Σχιστού. Εύχομαι καλή και αποδοτική θητεία στον ευαίσθητο κοινωνικά τομέα του οποίου αναλαμβάνετε  την ευθύνη και διαχείριση.

Θα είμαι σταθερά στη διάθεση της δικής σας, όπως και της εκτελεστικής επιτροπής και του διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, για την ανάπτυξη της συνεργασίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας τονίσω  την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες κινήσεις ώστε να καταστεί εφικτή η παύση της λειτουργίας και η μεταφορά των εναπομενουσών  λειτουργιών  του νεκροταφείου της Ανάστασης στο χώρο του διαδημοτικού νεκροταφείου Σχιστού.

Πρόκειται για ένα θέμα υψίστης σημασίας για το  Δήμο Κερατσινίου –Δραπετσώνας. Τον Δήμο δηλαδή στην περιοχή του οποίου παρότι βρίσκεται το διαδημοτικό Νεκροταφείο εξακολουθεί  να  λειτουργεί  και δεύτερο  Νεκροταφείο καθ υπέρβαση του σκεπτικού ίδρυσης του συνδέσμου της  και σε αντίθεση με την κοινή λογική και την κοινή αναγκαιότητα η οποία οδήγησε στο κλείσιμο όλων των νεκροταφείων των Δήμων οι οποίοι συγκρότησαν τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο.

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας στα παραπάνω όπως και στην καλή μας συνεργασία».

επιστροφή στην κορυφή