Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Εκδήλωση με θέμα: Με ποδήλατο στο Καστράκι

Εκδήλωση με θέμα: Με ποδήλατο στο Καστράκι

«Πάρτε όλοι τα ποδήλατα σας»

Μια συναρπαστική εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011.

Συμμετέχοντας σε μια σειρά εκδηλώσεων δημότες κάθε ηλικίας μπορούν να πάρουν το ποδήλατο τους και να απολαύσουν όλοι μαζί μια βόλτα στην πόλη, αποδεικνύοντας ότι το ποδήλατο μπορεί και πρέπει να γίνει απαραίτητο εργαλείο της ζωής μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με ποδηλατάδα από το Δημοτικό Στάδιο Σιταποθηκών στο Κερατσίνι στις 18:30. Οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες μπορούν εναλλακτικά να ξεκινήσουν με αφετηρία την Πλατεία Κύπρου ή το Δημαρχείο της Δραπετσώνας.

Ραντεβού στο Δημαρχείο της Δραπετσώνας, στις 19:00 μ.μ. θα δώσουν οι πεζοπόροι με τελικό προορισμό το Καστράκι, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 20:00. Οι πιο τυχεροί θα αναδειχθούν νικητές στη κλήρωση ποδηλάτων που θα ακολουθήσει.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής αναφέρει σχετικά: «Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στο Δήμο μας το πρόγραμμα “το Ποδήλατο στη ζωή μας” του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που σκοπό έχει να προάγει το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας όλων των κατοίκων. Η αίσθηση της ελευθερίας που προσφέρει στον αναβάτη του, τα οφέλη για την υγεία του και το περιβάλλον, σε συνδυασμό με το ελάχιστο κόστος που απαιτεί η αγορά και συντήρηση του, καθιστούν το ποδήλατο απαραίτητο εργαλείο στη ζωή μας.

Εμείς, με αφορμή την πανευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας που κορυφώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2011,  Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, προσκαλούμε όλους τους πολίτες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, να πάρουν το ποδήλατο τους και να διεκδικήσουν με αυτό το συμβολικό τρόπο μια πόλη περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη. Οραματιζόμενοι την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στοχεύοντας σε λιγότερη ρύπανση και περισσότερη υγεία και ευεξία.»

Με αφορμή τις εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής και ο Ειδικός  Γραμματέας Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κώστας Παταβούκας,  θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κερατσινίου (Ελ. Βενιζέλου 200).
επιστροφή στην κορυφή