Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 12:33

Αποδεκτές οι προτάσεις του Λουκά Τζανή από τον ΟΛΠ

Συνάντηση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, που έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς διαφωνίες και εντάσεις στις σχέσεις των δύο πλευρών, λόγω του αποικιοκρατικού χαρακτήρα και της Βατικάνειας λογικής που χαρακτήριζε για χρόνια τη δραστηριότητα του ΟΛΠ, απέναντι στους 300.000 πολίτες της ευρύτερης περιοχής και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό υπήρξαν αρκετά σημεία προσέγγισης ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού έγιναν αρκετά βήματα καλής θέλησης εκ μέρους της διοίκησης του ΟΛΠ. Ωστόσο υπάρχουν μια σειρά από μεγάλα και μικρά ζητήματα που εξακολουθούν να χρήζουν ακόμα πιο στενής συνεργασίας και ακόμα πιο μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας εκ μέρους του ΟΛΠ, σε μια εποχή όπου δημόσιες εκτάσεις ανυπολόγιστης αξίας, κινδυνεύουν να βρεθούν σε χέρια ιδιωτών, λόγω της διακηρυγμένης ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Οι διάφορες εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί στον ΟΛΠ είναι εκτάσεις του Ελληνικού λαού, οι οποίες δόθηκαν στον Οργανισμό, προς όφελος των φορολογουμένων πολιτών και όχι προς όφελος μεγάλων επιχειρηματιών, που σα στόχο έχουν το εύκολο κέρδος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να γίνουν από κοινού συναντήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία για το ειδικό τέλος που ζητά ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας από τη λειτουργία του CAR TERMINAL, έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου για συμμετοχή του στην προώθηση και υλοποίηση του έργου της πολιτιστικής ακτής Πειραιά και την τοποθέτηση εκπροσώπων του σε επιτροπές, οι οποίες θα έχουν την ευθύνη των σχετικών ενεργειών, ενώ αποφασίστηκε να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι επαφές με τους συνιδιοκτήτες των εκτάσεων στο χώρο της Ανάπλασης, ώστε να τεθούν επί τάπητος οι προθέσεις της κάθε πλευράς και να παρουσιαστούν τα προτεινόμενα σχέδια από τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε μια ακόμα συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη, την οποία θα χαρακτήριζα εποικοδομητική. Τον ευχαριστήσαμε για τη μέχρι σήμερα καλή συνεργασία και του θέσαμε μια σειρά από δίκαια και ώριμα αιτήματα του Δήμου, τα οποία θεωρούμε ότι αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών, χωρίς να δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία και στα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού. Είναι λοιπόν θεμιτή, λογική και πρόσφορη για το κοινό συμφέρον η αποδοχή από μεριάς του ΟΛΠ στη βάση των σύγχρονων δεδομένων των αιτημάτων που καταθέσαμε. Ειδικά για το αίτημα της απόδοσης με πάγιο τρόπο αντισταθμιστικής εισφοράς (αντισταθμιστικού τέλους) προς το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας ύψους δυο (2) ευρώ για κάθε αυτοκίνητο το οποίο διακινείται από τον εμπορικό λιμένα, θεωρούμε ότι και δίκαιο για τους πολίτες, αφού το CAR TERMINAL, τους αποκλείει από την θάλασσα τους, αλλά και εφικτό, αφού το ποσό είναι σχετικά μικρό για τα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς των αυτοκινήτων».

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση