Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 15:52

Δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής στα σχολεία

Η υγεία μας χρειάζεται λαμπερά χαμόγελα

Ένα νέο πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής ξεκίνησε στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Πειραιά για τους μικρούς πολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιατρικός σύλλογος Πειραιά παραχώρησε στο Δήμο το ειδικά διαμορφωμένο βαν της εταιρείας ΑΙΜ που θα επισκεφτεί μέχρι το τέλος του έτους όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της πόλης. Οι οδοντίατροι του Συλλόγου Πειραιά, καθώς και η υπεύθυνη προληπτικής ιατρικής κ. Αγγελική Σελινίδου, συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα που σκοπό έχει τη διάγνωση, πρόληψη και ενημέρωση για τη στοματική υγεία των παιδιών.

Το ιατρικό βαν επισκέπτεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού τα σχολεία και εξετάζει τους μαθητές που έχουν τη γραπτή άδεια των γονέων τους. Μετά το τέλος της ατομικής εξέτασης, σημειώνονται οι ανάγκες του παιδιού που θα συνδράμουν στη βελτίωση της στοματικής του υγείας. Ακόμα, οι οδοντίατροι παρέχουν δωρεάν στις περιπτώσεις που χρειάζεται το πιστοποιητικό οδοντιατρικής εξέτασης το οποίο είναι απαραίτητο για την εγγραφή των νέων μαθητών στο σχολείο.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας αναφέρει σχετικά με το πρόγραμμα: «Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στην υγεία, ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά μας. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα στόχος μας δεν είναι μονάχα η δωρεάν ενημέρωση των γονέων για τη στοματική υγεία των παιδιών τους, αλλά ταυτόχρονα η καλλιέργεια της απαραίτητης παιδείας στους μικρούς μαθητές αναφορικά με το πόσο σημαντική είναι η φροντίδα και η περιποίηση των δοντιών τους».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια του προγράμματος κ. Ελπίδα Ελευθερίου στα τηλέφωνα 210 4003040 & 693 2619594.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση