Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας τιμά τους αγωνιστές της Μάχης της Ηλεκτρικής

Ο Δήμος και οι Δημότες της πόλης μας υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της προσφοράς των ανθρώπων που επέλεξαν το δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας και της θυσίας απέναντι στον εύκολο δρόμο του συμβιβασμού, της ταπείνωσης και του ραγιαδισμού.

Η Μάχη της Ηλεκτρικής, μια από τις κορυφαίες στιγμές της Εθνικής μας Αντίστασης, υπήρξε ορόσημο του αγώνα του Λαού μας απέναντι στον γερμανικό στρατό κατοχής και στις δυνάμεις του Άξονα.

Η νικηφόρα μάχη των δυνάμεων του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στις γραμμές του οποίου πολέμησαν τα καλύτερα βλαστάρια της πόλης μας, αλλά και του ευρύτερου Πειραιά, υπήρξε μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις πριν από την αποχώρηση των Γερμανικών δυνάμεων από την Αθήνα.

Οι Έλληνες πατριώτες ενταγμένοι στα τμήματα του εφεδρικού ΕΛΑΣ, κατάφεραν να διασώσουν τις εγκαταστάσεις της Ηλεκτρικής και την ηλεκτροδότηση της αδούλωτης Αθήνας, διασώζοντας έτσι τους σκληρά δοκιμαζόμενους κατοίκους της. Όση και αν ήταν η λύσσα των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τους δόλιους και μαύρους σχεδιασμούς τους.

Εκτός από τη δήλωση τιμής στους αγωνιστές της πόλης μας, δηλώνουμε σήμερα τη διάθεση  και καταθέτουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα τους. Στις νέες ιδιαίτερες συνθήκες αγωνιζόμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όσους θέλουν να μην μεταβληθούμε σε μια κοινωνία αδιάφορων, ωχαδελφιστών και ραγιάδων.

Το οφείλουμε στους ανθρώπους αυτούς, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Με τις ίδιες αρχές και αξίες με τα ίδια κοινά προτάγματα στις σημερινές συνθήκες, η προσφορά και η παρακαταθήκη τους διαπερνά την προσπάθειά μας για μια καλύτερη ζωή.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

επιστροφή στην κορυφή