Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Απαιτούμε άμεσες λύσεις προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων

Η Δημοτική Αρχή του Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων και την λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων και ιδιαίτερα αυτών οι οποίες παρέχουν αναγκαίες και δυσαναπλήρωτες κοινωνικές υπηρεσίες.

 

Η παράταση αυτής της ζοφερής πραγματικότητας δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

Η κατακρεούργηση των απολαβών των εργαζομένων, οι επαπειλούμενες απολύσεις τους, η περιστολή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων οδήγησε και οδηγεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ καθώς και σε εκατοντάδες  δημόσιες, κοινωφελείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας για το σήμερα και το αύριο των ίδιων και των οικογενειών τους.

Οι αγώνες για τη διατήρηση της εργασίας τους και το μέλλον των παιδιών τους ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ. Πρόκειται για αγώνα ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ, όλων των εργαζόμενων αυτής της χώρας, ανεξάρτητα σε ποια εργασιακή γενιά ανήκουν και με ποιο εργασιακό καθεστώς δουλεύουν. Είναι αγώνας για να διατηρήσουν τα απολύτως απαραίτητα για την αξιοπρέπειά τους και όχι υποτιθέμενα πλούτη, τα οποία δεν διαθέτουν.

Ο αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι σε κάθε περίπτωση δίκαιος, οι εργαζόμενοι των Δήμων έχουν ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ την πάλη και τις διεκδικήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, έχουν και την πολιτική ευθύνη να δώσουν τον αγώνα αυτό με τρόπο και μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι οποίες να στηρίζουν και να στηρίζονται στην κοινωνία και την αλληλεγγύη των υπόλοιπων ομάδων εργαζομένων.

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας θεωρεί ότι τα υπαρκτά και δυσβάστακτα προβλήματα τα οποία οφείλονται στην διακοπή της αποκομιδής των απορριμμάτων και της μεταφοράς τους στους ΧΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ούτε με την λήψη αστυνομικών μέτρων και ιδίως ακραίων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην ακολουθήσει αυτή την πρακτική. Την καλούμε να εγκαταλείψει τις σκέψεις περί ιδιωτικοποίησης και την επιβολή αστυνομικών μέτρων. Την καλούμε να δώσει λύση ανταποκρινόμενη θετικά και ικανοποιώντας άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων, παίρνοντας τις αναγκαίες γι’ αυτό πρωτοβουλίες.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας δεν πρόκειται να δεχθεί να χρησιμοποιήσει ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ούτε βέβαια να δεχθεί να χρησιμοποιηθούν από  οποιονδήποτε τρίτο, ιδιώτες για τον σκοπό αυτό στα όρια του Δήμου.

Η θέση αυτή του Δήμου σχετίζεται άμεσα με τα τεράστια προβλήματα κοινωνικής έντασης και σύγκρουσης, η οποία είναι λογικό να προκληθεί, καθώς βέβαια και με το γεγονός ότι μία τέτοια κίνηση, στο βαθμό που θα επιλεγεί από οποιονδήποτε τρίτο, θα είναι πρακτικά εντελώς αναποτελεσματική και τεχνικά αδύνατη ως προς το σκοπό της άμεσης ολοκληρωμένης και σωστής αποκομιδής των απορριμμάτων.

14 Οκτωβρίου 2011

επιστροφή στην κορυφή