Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΧΙ Λουκά Τζανή στο κλείσιμο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ Αμφιάλης

Επιστολή προς το Διοικητή του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο απέστειλε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής με την οποία του ζητάει τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ Αμφιάλης, το οποίο επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο, εξυπηρετώντας δεκάδες χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων και συνταξιούχων του Δήμου μας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Διοικητά, η Δημοτική Αρχή αλλά και σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου μας, αντιδρά στο κλείσιμο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ Αμφιάλης. Η συγκεκριμένη ενέργεια δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας σε δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους και συνταξιούχους του Δήμου μας. Το ΙΚΑ Αμφιάλης, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και εξυπηρετεί ολόκληρο το Κερατσίνι. Μια πόλη δηλαδή, της οποίας ο πληθυσμός υπερβαίνει κατά πολύ τους 100.000 κατοίκους, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου λόγω της κοινωνικής του σύνθεσης είναι είτε εργαζόμενοι, είτε άνεργοι, όλοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, είτε συνταξιούχοι του.

Το κλείσιμο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ Αμφιάλης θα αναγκάσει όσους εξυπηρετούνται από αυτό να ψάχνουν στην κυριολεξία ένα ραντεβού σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ εκτός Κερατσινίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό θέμα και ανυπέρβλητο εμπόδιο για την έγκαιρη και σωστή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ιδιαίτερα των υπερηλίκων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η πρόσφατη αναστολή της λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου της Αμφιάλης διαμόρφωσε ένα αναγκαστικό περιθώριο αναμονής για τους ασφαλισμένους ενός και πλέον μήνα, στην προσπάθεια τους να εξυπηρετηθούν από μικροβιολογικά εργαστήρια εκτός της περιοχής του Κερατσινίου.

Κύριε Διοικητά, η αντίδραση μας στην κατάργηση του μικροβιολογικού εργαστηρίου Αμφιάλης είναι αποφασιστική. Οι ασφαλισμένοι του Κερατσινίου, η Δημοτική Αρχή, οι φορείς και η κοινωνία της πόλης μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ανάκληση των όποιων σχεδιασμών του ΙΚΑ προβλέπουν κάτι ανάλογο και την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να διασφαλιστούν οι ανάγκες των εργαζομένων και συνταξιούχων συνδημοτών μας, καθώς και των οικογενειών τους.

Ευελπιστώντας στην εγνωσμένη προσωπική σας ευαισθησία, περιμένω εκ μέρους των συμπολιτών μας την άμεση και θετική ανταπόκρισή σας».