Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011 20:24

ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής μας

Αντίσταση-Αγώνας-Αλληλεγγύη

Με το πάνδημο μήνυμα σύσσωμου του Κερατσινιώτικου και του Δραπετσωνίτικου λαού, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα η μαθητική παρέλαση στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, μέλη της Δημοτικής αρχής και οι μαθητές των σχολείων μας, ένωσαν τις φωνές τους και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα που έχουν επιφυλάξει για εμάς, χωρίς εμάς.

Μάλιστα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης δεν ανέβηκαν στην εξέδρα που στήνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο γι’ αυτό τον σκοπό, κάθισαν κάτω απ’ αυτή κρατώντας σχετικό πανό, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την ζοφερή καθημερινότητα που μας επιφυλάσσουν καθημερινά…

Μάλιστα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής καταχειροκροτήθηκε από τους δημότες και τους μαθητές, οι οποίοι αντιλήφθηκαν και εκτίμησαν ότι η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά, όχι μόνο δεν τρέχουν πίσω από το «ρεύμα» των εξελίξεων, οι οποίες θέλουν τους λαούς υποταγμένους, έρμαια του διεθνούς κεφαλαίου και της παγκοσμιοποίησης, αντιθέτως βγαίνει μπροστά στον αγώνα ενάντια στα σχέδια υποβάθμισης της ζωής των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Πριν από 71 χρόνια ο Ελληνικός λαός είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού. Πριν από 71 χρόνια ήμασταν οι μόνοι που καταφέραμε να κερδίσουμε τις δυνάμεις του άξονα. Πριν από 71 χρόνια, η αντίσταση των Ελλήνων ήταν εκείνη που καθυστέρησε τον Χίτλερ, με αποτέλεσμα να φτάσουν οι δυνάμεις του στην Μόσχα μέσα στο καταχείμωνο, γεγονός που αποδείχτηκε καθοριστικό για την έκβαση του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είχαν πρωτοστατήσει στην εθνική αντίσταση ενάντια στον εχθρό. Η «Μάχη της Ηλεκτρικής» αποτελεί για εμάς φάρος φωτεινός, που θα φωτίζει τα οράματα μας γι’ αυτή την πόλη. Σήμερα 71 χρόνια μετά ο Ελληνικός λαός λέει ξανά ΟΧΙ, ενάντια στους κατακτητές. Αυτή τη φορά οι κατακτητές δεν έχουν περισσότερα και καλύτερα όπλα, όπως τότε. Έχουν περισσότερα χρήματα και χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία τα χρησιμοποιούν με ειρηνικό τρόπο, με σκοπό να μας υποδηλώσουν. Οι Κερατσινιώτες και οι Δραπετσωνίτες σεβόμενοι την ιστορία μας και τους αγώνες των προγόνων μας είμαστε υποχρεωμένοι ν’ αντισταθούμε…Και θα το κάνουμε».

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση