Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

O Νέος Θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κοντά στα προβλήματα του Πολίτη

O Νέος Θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κοντά στα προβλήματα του Πολίτη

Συνάντηση στο Κερατσίνι των εκλεγμένων λειτουργών στο Λεκανοπέδιο

Με πρωτοβουλία του κ. Κανέλλου Λάλου, εκλεγμένου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τετάρτη 26/10, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης μας, όλων των εκλεγμένων συναδέλφων του στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων.

Ο κ. Λάλος, με μεγάλη εμπειρία ως στέλεχος της αυτοδιοίκησης, αλλά και σα βουλευτής, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ξεκινήσει μια οργανωμένη και συνάμα λειτουργική προσπάθεια προσέγγισης των πολιτών με το νέο αυτό θεσμό.

Να επισημάνουμε ότι η κύρια αρμοδιότητα του Σ.Δ.Ε., είναι η εξωδικαστική επίλυση διαφορών που προκύπτουν μεταξύ των πολιτών και των Δημόσιων Υπηρεσιών κατά τις μεταξύ τους συναλλαγές.

Ουσιαστικά αναλαμβάνει αρμοδιότητα, όχι μόνο διαιτησίας μεταξύ του πολίτη και θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και γρήγορης επίλυσης των καταγγελιών, καθώς εξετάζει τη λειτουργία των Δημοτικών Αρχών και Υπηρεσιών, καθώς και πιθανών φαινομένων κακοδιοίκησης.

Επίσης ο Συμπαραστάτης μπορεί να καταθέσει προτάσεις βελτίωσης της Δημοτικής Διοίκησης ως προς τις σχέσεις της με το κοινό. Αυτό μπορεί να γίνεται είτε κατά περίπτωση, ανάλογα με το θέμα που προκύπτει, αλλά και με ολοκληρωμένη πρόταση στην ετήσια έκθεση που υποχρεούται ο Σ.Δ.Ε. να καταθέτει στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι΄αυτό το λόγο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τη συνάντηση των 10 εκλεγμένων Σ.Δ.Ε. του Λεκανοπεδίου, είχε και το χαρακτήρα της προβολής του νέου θεσμού προς την κοινωνία των πολιτών, που δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος της αγνοεί την ύπαρξη του. Η συζήτηση προσέγγισε όλες τις πτυχές της λειτουργίας και των προβλημάτων του θεσμού, αλλά προκάλεσε και την ανάληψη νέων προτοβουλιών που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του.

Κοινός στόχος, όπως συνομολογήθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους είναι να λειτουργήσουν με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα, πέρα και έξω από διάφορες εξαρτήσεις και διαφόρων ειδών συμπεριφορών.

Μοναδικός γνώμονας είναι τα συμφέροντα του πολίτη, γι΄αυτό και ο Σ.Δ.Ε. εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από μία μόνο παράταξη και να κατοχυρώνεται έτσι η αμεροληψία του, που αποτελεί για το θεσμό το πρώτιστο κύτταρο της ύπαρξης του.

Το γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, εδρεύει στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου στο Κερατσίνι το οποίο και μπορεί να επισκέπτεται όποιος πολίτης το επιθυμεί καθημερινά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα παράπονα ή/και τις διαμαρτυρίες τους εγγράφως ή να τις αποστέλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 213 2074658 και 213 2074625.

επιστροφή στην κορυφή