Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:"Εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας μέσα από καθημερινές πρακτικές: Δίκτυα ανταλλαγών"

Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:"Εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας μέσα από καθημερινές πρακτικές: Δίκτυα ανταλλαγών"

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας στο πλαίσιο των δράσεων Δια Βίου μάθησης προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας μέσα από καθημερινές πρακτικές: Δίκτυα ανταλλαγών» το Σάββατο 26-11-2011 και ώρα 8.30-15.30 (διάρκεια 7 ωρών) που απευθύνεται σε εκπροσώπους τοπικών φορέων και σε πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στην επιμορφωτική ημερίδα.

Στόχος της επιμορφωτικής ημερίδας είναι η ενημέρωση για το σκεπτικό, την οργάνωση και τη λειτουργία των δικτύων ανταλλαγών από ανθρώπους οι οποίοι έχουν οργανώσει και συντονίζουν παρόμοια δίκτυα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα δίκτυα ανταλλαγών προϊόντων και υπηρεσιών συμβάλλουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας, καθώς ένα προϊόν δεν καταλήγει στη χωματερή όταν πάψει να το χρειάζεται ο πρώτος ιδιοκτήτης του, αλλά συνεχίζει τον κύκλο ζωής του περνώντας σε νέο κάτοχο. Επίσης, τα δίκτυα ανταλλαγών αποτελούν μια θετική και καινοτόμα δράση αλληλεγγύης, αφού μία ομάδα ανθρώπων ανταλλάσσει τοπικά προϊόντα και  υπηρεσίες μεταξύ τους, χωρίς την παρουσία χρήματος. Μέσα από τα δίκτυα ανταλλαγών οι πολίτες παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα, βοηθούν τις οικογένειες τους και τις επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν  την οικονομική κρίση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

8.30 – 9.00:     Προσέλευση εγγραφές – παραλαβή υλικού

9.00 – 10.30:   Προβολή 20λεπτης ταινίας «Η Ιστορία των πραγμάτων». Εργαστήριο : «Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής και κατανάλωσης προϊόντων»

10.30 – 11.45: Εργαστήριο: «Η γέννηση μιας ανθρώπινης οικονομίας», Κοπανάκης Μανώλης, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ευρυτανίας.

11.45 – 12.15:   Διάλειμμα

12.15 – 13.45:   Εργαστήριο: «Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας: Πώς, γιατί και μετά» Παπαϊωάννου Χρήστος, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής και Διαχειριστής – Σχεδιαστής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

13.45 – 14.30: Συζήτηση – Προτάσεις – Δράσεις

14.30 – 15.30: Ελαφρύ γεύμα

 

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο τηλ: 210-4624627,

fax: 210 4612 422 ή στο email: