Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 12:23

Λουκάς Τζανής: «O δρόμος των ναρκωτικών έχει απαγορευτικό γιατί πάντα καταλήγει σε αδιέξοδο»

Τριήμερο Πρόγραμμα Ενημερωτικής Παρέμβασης κατά των ναρκωτικών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο πρόγραμμα ενημερωτικής παρέμβασης που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και κυρίως της νεολαίας της πόλης μας, για τα θέματα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Μέλη της κοινότητας και γονείς που βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης, επισκέφθηκαν φαρμακεία, εμπορικά καταστήματα και καφετέριες της πόλης για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό και για να συνομιλήσουν με το κοινό, αποδεικνύοντας ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει ελπίδα απεξάρτησης και επανένταξης των χρηστών όταν υπάρχει και η επιθυμία για αυτό.

Παράλληλα, το εγκατεστημένο βαν του προγράμματος στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και το προσωπικό του ήταν εκεί για να ενημερώσει τους πολίτες αλλά και για να συνομιλήσει με χρήστες ναρκωτικών ουσιών που αναζήτησαν την παρέμβαση των ειδικών για να καταφέρουν να ξεπεράσουν το Γολγοθά τους.

Τέλος, το πρόγραμμα υπό την αιγίδα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Γεωργίας Γεωργακοπούλου και την ψυχοκοινωνική υπηρεσία του Δήμου, περιελάμβανε τέσσερις ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των Διευθύνσεων με θέμα «η χρήση των ουσιών στην εφηβεία και ο ρόλων των γονέων». Σε αυτές τις ημερίδες το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ και μέλη του «προγράμματος οικογένειας» που ασχολείται με το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών παιδιών και εφήβων, συνομίλησαν με το κοινό και μοιράστηκαν μαζί τους τις εμπειρίες και τα βιώματα τους.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής ανέφερε σχετικά: «Με αυτή μας την προσπάθεια, σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους νέους και της νέες της πόλης μας ότι ο δρόμος των ναρκωτικών έχει απαγορευτικό γιατί πάντα καταλήγει σε αδιέξοδο. Για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε τα απαραίτητα μηνύματα χρειαζόμασταν σε κάθε περίπτωση την πολύτιμη βοήθεια του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων που με την εμπειρία και την επιστημονική του εξειδίκευση έκαναν πιο σαφές το μήνυμα στα παιδιά της πόλης μας. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και τους περιμένουμε ξανά κοντά μας.»

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση