Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποστήριξη σε οικογένειες και παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Κέντρο Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων με παιδιά Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Μια νέα μονάδα υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων πρόκειται να λειτουργήσει το προσεχές διάστημα στο Δήμο Κερατσινίου  - Δραπετσώνας. Το «Κέντρο Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων με παιδιά Κερατσινίου- Δραπετσώνας» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο του έργου «Παροχή Ολοκληρωμένων Τοπικών Υπηρεσιών Υποστήριξης Φτωχών Οικογενειών με παιδιά», με τη συγχρηματοδότηση του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ε.Ο.Χ.

Ήδη από τις αρχές του Οκτωβρίου έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες με τις οποίες το κέντρο στελεχώθηκε με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνική λειτουργός, παιδαγωγός και ψυχολόγος). Αυτή τη στιγμή, οι υπεύθυνοι του κέντρου βρίσκονται σε φάση χαρτογράφησης των αναγκών του Δήμου, βάση των οποίων θα σχεδιαστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και θα καθοριστούν τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων.

Το προσεχές διάστημα το κέντρο θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του σε γονείς και παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχολογικής και μαθησιακής υποστήριξης, πολιτιστικών – ενημερωτικών δράσεων κ.α.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση των οικογενειών που χρήζουν κοινωνικής παρέμβασης, με σκοπό να καταπολεμηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν στο παιδί και στην οικογένεια του λόγω της φτώχειας, καθώς και όσων απορρέουν από αυτή (περιθωριοποίηση, παραβατικότητα κλπ.). Τελικός στόχος του εγχειρήματος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των γονέων με μια σειρά από σημαντικές και ωφέλιμες για την οικογένεια δράσεις.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτό το σημαντικό κοινωνικό εγχείρημα και να θέσουμε σε λειτουργία το κέντρο φροντίδας ευπαθών ομάδων με παιδιά. Με αυτό το σημαντικό έργο αποδεικνύουμε για ακόμα μια φορά ότι η κοινωνική πολιτική και η εφαρμογή καινοτόμων δράσεων αποτελεί για μας βασική προτεραιότητα.  Ευελπιστούμε να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια σε οικογένειες που δυστυχώς καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά από δυσκολίες σε επίπεδο κοινωνικό αλλά και επιβίωσης. Είμαστε κοντά τους και θα εξακολουθήσουμε να αναζητούμε τρόπους αρωγής και ανακούφισης τους από τη μάστιγα της εποχής που δεν είναι άλλη από τη φτώχεια

Για πληροφορίες σχετικά μπορείτε να απευθύνεστε στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στο τηλέφωνο 210 4620693.