Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Τότε και Τώρα και Πάντα, γιατί η ζωή μας ανήκει Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία

Η ιστορική μνήμη του Πολυτεχνείου σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας αποκτά πλέον μια ξεχωριστή διάσταση. Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, στις χαλεπές ημέρες της παγκοσμιοποίησης και του αόρατου εχθρού. Το 1973 ο εχθρός ήταν μια δικτατορία Συνταγματαρχών. Το 2011 ο εχθρός είναι η δικτατορία των αγορών, των κερδοσκόπων και όλων εκείνων που οδηγούν τους λαούς στην εξαθλίωση.

Στο 2011 η ανεργία χτυπά την πόρτα κάθε σπιτιού, η παιδεία και η γνώση συνεχίζουν να αποτελούν εμπορεύσιμο είδος. Ο αγώνας για τα αιτήματα του 1973 είναι πάντα επίκαιρος. Συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμά τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, στον αγώνα κατά της δικτατορίας.

Στέκεται με σεβασμό απέναντι στην κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού απελευθερωτικού αγώνα του λαού μας και επαναβεβαιώνει την πίστη μας στις παρακαταθήκες αυτών που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν κατάματα την Ιστορία.

Με οδηγό τα μηνύματα της εξέγερσης του Νοέμβρη, κατακτήθηκαν μεγάλοι στόχοι.

Με τους αγώνες και τις θυσίες του λαού οικοδομήθηκε μια ισχυρή δημοκρατία.

Αγώνες και εξεγέρσεις, όπως αυτή του Πολυτεχνείου, δεν μπορούν παρά να δικαιώνονται με την καθημερινή δράση και τον αγώνα του κάθε πολίτη. Γιατί, ποτέ, ούτε μια στιγμή, δεν σταματά ο αγώνας για την εμβάθυνση και διεύρυνση της δημοκρατίας, ο αγώνας για την ενίσχυση της λαϊκής κυριαρχίας, ο αγώνας για μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, ο αγώνας για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«38 χρόνια μετά, οι ευθύνες του πολιτικού μας συστήματος, γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, καθώς έχει την υποχρέωση να προστατέψει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού, που τίθενται υπό αμφισβήτηση από τις αντιλαϊκές επιλογές των ινστρουχτόρων της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι παίρνουν από τους πολλούς για να δώσουν στους λίγους. Αυτών που οικοδομούν μια κοινωνία αναξιοκρατίας, αυτών που δημιουργούν αξεπέραστα προβλήματα στη μέση ελληνική οικογένεια. Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους σκληρά δοκιμαζόμενους, αλλά και πάντα αγωνιστές πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ΑΓΩΝΑ για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησε στους λαούς η παγκοσμιοποίηση. Παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες που δημιούργησε η μεταπολίτευση, σε πολλά σημεία αποδείχτηκαν φρούδες, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 38 χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρα, δυνατά, ικανά να τρομοκρατήσουν και να ανατρέψουν όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία απάθειας, μοιρολατρίας και άκριτης αποδοχής των αντιλαϊκών επιδιώξεων τους».

 

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 16/11/2011

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή