Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Βιωματικές δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Βιωματικές δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Για τους μαθητές  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων

του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών, οργανώνει μια σειρά πολυεπίπεδων δραστηριοτήτων, με σκοπό την προώθηση των βασικών αρχών της εναλλακτική διαχείρισης αποβλήτων: ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ- ΑΝΑΚΤΗΣΗ. Στόχος είναι αφενός η μείωση των απορριμμάτων και αφετέρου η  εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. 

Για το λόγο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού  (11 Δεκεμβρίου), απευθυνόμαστε στη βασικότερη ομάδα στόχου που είναι φυσικά τα παιδιά και οργανώνουμε μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30 στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Π. Νικολαϊδης.

Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις που θα παρουσιαστούν είναι οι ακόλουθες:

  1. Το «Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης»

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, το «Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης» θα φιλοξενήσει 400 περίπου μαθητές της Ε΄ τάξης από 12 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία πρόκειται να ενταχθούν στην επόμενη προγραμματισμένη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη. Σκοπός είναι μέσα από το βιωματικό παιχνίδι, οι μαθητές να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν για το ποιά υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή στη μείωση της παραγωγής των αποβλήτων.

  1. Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «σκουπιδοτέχνης»

Σε συνεργασία με την ομάδα artreeteam, η οποία είναι εξειδικευμένη στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης, τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Με την κατάλληλη καθοδήγηση τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από «άχρηστα» αντικείμενα  που θα φέρουν από το σπίτι τους, όπως συσκευασίες (πλυμένες-καθαρές), χαρτί/χαρτόνι, ύφασμα κ.α. Τα στολίδια αυτά θα αποτελέσουν το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο κεντρικών σημείων της πόλης, στέλνοντας  ένα οικολογικό μήνυμα στους δημότες και υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων μας στη μείωση των απορριμμάτων και γενικότερα στην προστασία του Περιβάλλοντος.

 

επιστροφή στην κορυφή