Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Εναρκτήριο λάκτισμα για οργανωμένες εθελοντικές δράσεις

Εναρκτήριο λάκτισμα για οργανωμένες εθελοντικές δράσεις

Σεμινάριο με θέμα «Εθελοντισμός»

Ένα ενδιαφέρον και διαδραστικό σεμινάριο προσέφερε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε όσους πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικές δράσεις στην πόλη τους, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο πρώην δημαρχιακό μέγαρο Δραπετσώνας.

Το βιωματικό σεμινάριο, με εκπαιδευτή τον κ. Σπύρο Ψύχα σκοπό είχε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την έννοια του εθελοντισμού και τους άξονες δράσεις και να διευρύνει το οπτικό πεδίο όλων όσων επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες. Οι συμμετέχοντες αποτέλεσαν ενεργά μέλη της διαδικασίας, καθώς το πρώτο μέρος του σεμιναρίου περιλάμβανε γνωριμία των μελών και παρουσίαση των λόγων συμμετοχής τους, ενώ στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και ανέπτυξαν τις ιδέες τους και τα βιώματα τους αναφορικά με το θέμα.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στο σεμινάριο ανέφερε: «Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αναζητούμε πράγματα που θα ομορφύνουν και θα γαληνέψουν το πνεύμα μας. Ο εθελοντισμός αποτελεί πηγή για να γεμίζουμε το ποτήρι της ψυχής μας. Όλοι μας μπορούμε να αφιερώσουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας για να το δούμε στη συνέχεια να μεταμορφώνεται σε ανεκτίμητης αξίας έργο. Και ας μην ξεχνάμε πως όσοι πιο πολλοί γινόμαστε, τόσο πιο εύκολα θα μετατρέψουμε τη θρυαλλίδα του εθελοντισμού σε οργανωμένο κίνημα δράσης.»

Αναφορικά με τις προσεχείς δράσεις του εθελοντισμού η Πρόεδρος κ. Μαρία Σενικίδου δήλωσε: «Βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία σύστασης ομάδων εργασίας εθελοντών σε πολυποίκιλους τομείς δράσεις. Αυτές οι ομάδες θα αποτελέσουν τον πυρήνα για να γίνουν στην πόλη μας αξιοσημείωτα και καινοτόμα προγράμματα. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντισμού» και συνέχισε λέγοντας: «από τη θέση που βρίσκομαι και την πολυετή εθελοντική μου προσφορά διαβεβαιώνω όλους τους εθελοντές πως ο εθελοντισμός είναι μια φωλιά που ανταμείβει στο έπακρον κάθε συμμετέχοντα

Το σεμινάριο παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ κ. Αναστάσιος Νεράτζης, η αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία Μαΐλη, η δημοτική σύμβουλος κ. Ξένια Φωτίου, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Κερατσινίου κ. Άντζελα Βλεσσή και κ. Βάσω Καïλή, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δραπετσώνας κ. Βάια Σαββοπούλου και κ. Στέλιος Ασημακόπουλος και η πολιτευτής κ. Τζένη Βαμβακά.

Το τέλος της διαδικασίας βρήκε τα μέλη του σεμιναρίου ενθουσιασμένα για το όλο εγχείρημα και με ιδιαίτερη διάθεση να αρχίσουν άμεσα την εθελοντική τους δράση. Οι τομείς που θα ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα είναι οι ακόλουθοι:

  • πολιτική προστασία (διασωτές σε έκτακτες ανάγκες και Α΄Βοήθειες)
  • προστασία περιβάλλοντος
  • υποστήριξη ευπαθών ομάδων (ΑΜΕΑ – Γ’ Ηλικία)
  • καταπολέμηση της φτώχειας
  • εκπαίδευση (σε παιδιά απόρων οικογενειών και μεταναστών)

Δηλώστε συμμετοχή στις ομάδες δράσεις εθελοντισμού στα τηλέφωνα: 210 4620693 & 213 2074620.

επιστροφή στην κορυφή