Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Δημιουργίες αγάπης από τα παιδιά

Δημιουργίες αγάπης από τα παιδιά

Διήμερο προσφοράς και αγάπης από την Παιγνιοθήκη

του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Ένα επιτυχημένο διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων διοργάνωσε η παιγνιοθήκη του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) και την παγκόσμια ημέρα του εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό των Χριστουγέννων, η αίθουσα εκδηλώσεων της Πρόνοιας Δραπετσώνας στολίστηκε από τις χειροποίητες κατασκευές και τα εδέσματα που οι νέοι της παιγνιοθήκης έφτιαξαν με μεράκι, με τη βοήθεια  εθελοντριών του Γ’ ΚΑΠΗ Δραπετσώνας και προσέφεραν στους ενδιαφερόμενους έναντι συμβολικής αμοιβής.

Το Σάββατο το πρόγραμμα κορυφώθηκε με παιχνίδι και παραδοσιακούς χορούς από το τμήμα χορού των παιδιών της παιγνιοθήκης που απέδειξαν τη διάθεση τους για δράση και δημιουργία.

Η επόμενη ημέρα περιλάμβανε εκτός των άλλων, δημιουργικό παιχνίδι στο χώρο του εορταστικού παζαριού που συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι όπου και οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ανάπτυξη των δράσεων της παιγνιοθήκης και για την αγορά του απαραίτητου λειτουργικού εξοπλισμού.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής επισκέφθηκε το χώρο των εκδηλώσεων και δήλωσε σχετικά: «Είναι μια δημιουργική προσπάθεια την οποία όλοι μας αξίζει να επικροτούμε και να υποστηρίζουμε. Οι κατασκευές των παιδιών είναι πραγματικά υπέροχες. Το κόστος της αγοράς τους είναι συμβολικό και σημαίνει την έμπρακτη συμμετοχή μας σε έναν αγαθό σκοπό, όπως είναι η αρωγή στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Το έργο της παιγνιοθήκης της πόλης μας είναι αξιόλογο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων όσων επιθυμούν να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στα παιδιά και τους νέους της πόλης μας

Για όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην παιγνιοθήκη του Δήμου μας, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων είναι το ακόλουθο:

  1. Δευτέρα 16:00-18:30: Κατασκευές και Γυμναστική
  2. Τετάρτη 16:00-18:30: Παιχνίδι με παιδιά των Ειδικών Σχολείων
  3. Πέμπτη 10:00-12:00: Ομάδα Μαγειρικής & 16:00-18:30: Θέατρο
  4. Σάββατο 10:00-12:00: Παραδοσιακοί χοροί

Πληροφορίες στο τηλέφωνα της παιγνιοθήκης (Περικλέους 41) 210 4625374

και στην υπεύθυνη της παιγνιοθήκης Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Μαρία Σενικίδου 694 5434 066.

επιστροφή στην κορυφή