Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Κανένα πρόβλημα με το πετρέλαιο στο 1ο Λύκειο και στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

Άμεση επιτόπια αυτοψία της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης τέθηκε ένα θέμα από τον επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Ηλία Πατίδη.

Το ζήτημα αφορούσε την υποτιθέμενη διαμαρτυρία  που έγινε από γονείς  μαθητών του 1ου Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου στο Πρέσωφ, σύμφωνα με τις οποίες οι μαθητές είναι εκτεθειμένοι στις κακές καιρικές συνθήκες, διότι δεν υπάρχει πετρέλαιο να ανάψουν τα καλοριφέρ των παραπάνω σχολείων.

Ακριβώς το επόμενο πρωί ο Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Πέτρος Καψοκόλης,  δεδομένου ότι κανένας εμπλεκόμενος αρμόδιος φορέας με τα δύο σχολεία δεν είχε αναφέρει κανένα παράπονο στο Δήμο σχετικά με τη θέρμανση των μαθητών,  προέβη στα εξής:

Τηλεφώνησε στις  Διευθύντριες  του 1ου Λυκείου και 4ου  Γυμνασίου κ. Χρυσούλα Βασιλειάδου και κ. Ελένη Αναγνωστοπούλου αντίστοιχα και ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το θέμα. Οι δύο διευθύντριες εκφράζοντας την έκπληξή τους για την καταγγελία, απάντησαν ότι δεν είχαν παράπονα από κανένα μαθητή, αλλά ούτε και από τους Συλλόγους Γονέων και ότι τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει στα σχολεία τους. Συγκεκριμένα στο 1ο Λύκειο η Διευθύντρια ανέφερε ότι έχει απόθεμα πετρελαίου και τα καλοριφέρ ανάβουν καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.
Στο 4ο Γυμνάσιο η Διευθύντρια ενημέρωσε αναλυτικά ότι στις 12 Ιανουαρίου αγόρασε 1200 λίτρα πετρέλαιο, ενώ στη δεξαμενή υπήρχαν ήδη 765 λίτρα. Μάλιστα τη συγκεκριμένη ημέρα στο σχολείο της υπήρχε απόθεμα 1665 λίτρα.
Τα δε καλοριφέρ ανάβουν από τις 7:30 το πρωί ως τις 11 το μεσημέρι.
Επιπροσθέτως την ίδια ημέρα επισκέφτηκε  τα σχολεία ο Πρόεδρος της Β΄ θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Κύρου και συζητώντας με την Διεύθυνση και τους μαθητές επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κατόπιν όλων αυτών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Πέτρος Καψοκόλης δήλωσε τα εξής: «Η Δημοτική αρχή κινήθηκε αμέσως και διαπιστώσαμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει βάση. Ευχόμαστε και πιστεύουμε η συγκεκριμένη καταγγελία να αποτελεί προϊόν κακής ενημέρωσης και να μην υποκρύπτει κάποια μικροπολιτική σκοπιμότητα. Άλλωστε η ευαισθησία του κ. Πατίδη Ηλία για θέματα παιδείας και εκπαίδευσης είναι γνωστή λόγω της επαγγελματικής του συνάφειας και είμαστε πεπεισμένοι ότι έγινε καλοπροαίρετα με βάση την αγάπη του για τα παιδιά.»
επιστροφή στην κορυφή