Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Η Τρίτη ηλικία μπροστάρης στους αγώνες

Η Τρίτη ηλικία μπροστάρης στους αγώνες
Γιορτές σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίτας για το 2012 στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Τα μέλη των εννέα ΚΑΠΗ του Δήμου φαίνεται πως αντιστέκονται ακόμα στο δύσκολο κλίμα των ημερών, στις επιθέσεις στους μισθούς και στην υποβάθμιση ολόκληρη της ζωής μας, αφού οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους.

Το κλίμα ήταν εορταστικό, το κέφι αυθεντικά λαϊκό και η ατμόσφαιρα γεμάτη αισιοδοξία. Η αισιοδοξία εξάλλου προϋποθέτει εμπειρίες ζωής, τις οποίες οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, έχουν αποκτήσει στους δύσκολους χρόνους που έζησαν, αντιστάθηκαν και κατάφεραν να επιβιώσουν. Γι’ αυτό και η δυναμική υποδοχή που έκαναν στο Δήμαρχο και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι θα αγωνιστούν να διασώσουν τον τρόπο ζωής τους, τις παραδόσεις τους αλλά και τη αξιοπρέπειά τους.

Το γεγονός ότι φέτος οι χώροι των ΚΑΠΗ ήταν ασφυκτικά γεμάτοι και κανένα μέλος, ούτε και καλεσμένος δεν έλειπε από την εκδήλωση, είναι δείγμα ότι οι άνθρωποι ξαναγυρνούν στις συλλογικότητές που τους παρέχουν ασφάλεια και αλληλεγγύη.   

Τα πειράγματα, το χιούμορ για την αντιμετώπιση της πολιτικής κατάστασης, η ζεστασιά της παρέας που δημιουργούσε ένα έντονο κλίμα οικειότητας, χάρισαν ευχάριστα πρωινά γεμάτα αγάπη, ευχές και δύναμη για το δύσκολο χειμώνα που διανύουμε.

O Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε πως αισθάνεται πολύ άσχημα που η φοροκαταιγίδα των ημερών έχει ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων των απομάχων της δουλειάς και ευχήθηκε υγεία, κουράγιο και δύναμη ψυχής για τη νέα χρονιά, δηλώνοντας:          

«Κάθε επίσκεψή μου στα ΚΑΠΗ με γεμίζει αισιοδοξία και μου δίνει κουράγιο. Η ιστορία διδάσκει πως κάθε φορά που οι Έλληνες ξεκινούν με ορμή να σηκώσουν κεφάλι για το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό, οι λεγόμενοι σύμμαχοι προσπαθούν να το χαμηλώσουν. Τα συμφέροντα είναι τεράστια στη περιοχή μας και εμείς δεν υποστηρίξαμε με δύναμη το δίκιο μας. Έβλεπα τελευταία ένα ντοκιμαντέρ για το ρόλο των μεγάλων δυνάμεων στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Είναι αποδεδειγμένο ότι έκοψαν την προέλαση του στρατού μας και έδωσαν όπλα στον Κεμάλ. Σήμερα πέσαμε στην παγίδα της ευμάρειας με επίδειξη νεοπλουτισμού. Μας δάνεισαν καλοπέραση και τώρα μας ζητούν τα δανεικά με ληστρικούς τόκους. Ο γαλλογερμανικός άξονας θέλει να ελέγχει την ίδια μας τη ζωή. Οικογένειες χωρίς θέρμανση, η διασκέδαση απαγορευτική, οι φίλοι μας εν δυνάμει άποροι. Σήμερα ας μην ξεχνάμε πως αυτή η βασιλόπιτα είναι Αγιοβασιλόπιτα υπέρ φτωχών και αδικημένων.»

Και συνέχισε λέγοντας: «Άλλος δρόμος δεν υπάρχει για μας, παρά μόνο να  συνεχιστεί ο αγώνας. Με τη μάχη της Σαλαμίνας, τα Ταμπούρια του Καραϊσκάκη, τη Μάχη της Ηλεκτρικής,  με το τραγούδι μας και τη ψυχή μας, με τα μνημεία και τον πολιτισμό μας πρέπει να αντισταθούμε. Εμείς σαν Δημοτική αρχή δίνουμε το δύσκολο αγώνα μας. Αναφέρουμε μόνο ότι από 60 οδοκαθαριστές μας έμειναν 20, από 11 εκατομμύρια δημοτικών τελών εισπράχθηκαν μόλις 9, ενώ οι κρατικοί πόροι λιγοστεύουν δραματικά. Σήμερα όμως είμαστε εδώ για να πούμε και τα ευχάριστα. Πρώτη φορά ο Δήμος εμφανίζει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, το κολυμβητήριό μας το κρατήσαμε ανοιχτό σε σχέση με άλλους Δήμους. Ακόμα βάλαμε τα ΚΑΠΗ στο σώμα του Δήμου και παρέχουμε σ’ αυτά γιατρούς, κρατήσαμε τη φιλαρμονική μας, αναβαθμίζουμε την καθαριότητα ώστε τα σκουπίδια να μαζεύονται και τα Σάββατα, αγωνιζόμαστε και πετύχαμε την έλευση του ΜΕΤΡΟ, διεκδικούμε την ανάδειξη των ιστορικών μας μνημείων και λύνουμε μαζί με τους πολίτες τα  προβλήματα της καθημερινότητας. Ας μην ξεχνάμε πως όσο διαφορετικοί και να είμαστε σαν άνθρωποι, είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο ζυμάρι. Ο Δήμος μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και γι΄αυτό πρέπει να φροντίζουμε γι’ αυτόν. Ο καθαρός κάδος που θα φροντίσουμε στη γειτονιά μας θα κάνει το δρόμο μπροστά από το σπίτι μας καθαρό. Καθαρός δρόμος, καθαρή πόλη. Η πόλη μας. Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την όμορφη γιορτή.»
επιστροφή στην κορυφή