Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Καταφύγιο για τους άστεγους το κτήριο της Πρόνοιας

Καταφύγιο για τους άστεγους το κτήριο της Πρόνοιας
Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας ανοίγει την αγκαλιά του για να φροντίσει τους άστεγους συμπολίτες μας που αναγκάζονται να μένουν στο δρόμο, παρά την ισχυρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, το κτήριο της Πρόνοιας στην περιοχή της Δραπετσώνας έχει μετατραπεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο καταφύγιο, έτοιμο να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τους δυσπραγούντες συμπολίτες μας. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, σε συνεργασία με την Aντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Γεωργία Γεωργακοπούλου εξασφάλισαν τον απαραίτητο εξοπλισμό (κλίνες, θέρμανση και είδη πρώτης ανάγκης) που χρειάζεται για την φροντίδα και φιλοξενία των αστέγων της πόλης. Η πολιτική προστασία του Δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο               κ. Νίκο Οικονομάκη, έχει αναλάβει τον εντοπισμό και τη μεταφορά τον αστέγων στον δημοτικό κτήριο, όπου θα μπορούν να διαμείνουν και να σιτιστούν για όσο χρονικό διάστημα συνεχιστεί η κακοκαιρία.

Πρόκειται για ακόμα μια ενέργεια της δημοτικής αρχής που αποδεικνύει τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα και την αδιάκοπη προσπάθεια της για μέριμνα και αλληλεγγύη στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Ήδη σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν υλοποιηθεί προγράμματα που αφορούν στη σίτιση και φροντίδα απόρων πολιτών, ενώ στο προσεχές διάστημα θα υλοποιηθούν μια σειρά από καινοτόμα προγράμματα που αφορούν σε επιπλέον τομείς δράσης, όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας δηλώνει σχετικά: «Το να λέμε ότι για μας προτεραιότητα είναι και θα είναι η κοινωνική μέριμνα και φροντίδα δεν είναι μια έκφραση ρουτίνας, αλλά μια δέσμευση που γίνεται συνεχώς πράξη. Ελλείψει κονδυλίων και κρατικών ενισχύσεων, έχουμε ήδη καταφέρει να υλοποιήσουμε μια σειρά από κοινωνικές δράσεις και να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε στους πολίτες που χρειάζονται την έμπρακτη υποστήριξη μας.  Ο ρόλος μας και η υποχρέωση μας ως δημοτική αρχή είναι να εξασφαλίσουμε μια καλή ποιότητα ζωής, ακόμα και σε όσους πολίτες φαίνεται πως το κράτος έχει ξεχάσει.»

Και συνέχισε λέγοντας: «Όμως σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε μόνοι. Σας θέλουμε ενεργούς συμπαραστάτες και συμμέτοχους. Το δίκτυο εθελοντισμού που συστάθηκε και ήδη λειτουργεί με επιτυχία στην πόλη μας, είναι μια πρώτη απόπειρα για να προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα στο συνάνθρωπο μας, δια μέσου της εθελοντικής μας εργασίας και της προσφοράς μας σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Είμαστε λαός που πάντα υποστηρίζαμε και βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέταμε. Τώρα πια στην πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας οργανωθήκαμε και μπορούμε να το κάνουμε με μεγαλύτερη επιτυχία. Αρκεί να είμαστε και πάλι όλοι μαζί.»  


Η αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Γεωργακοπούλου δηλώνει σχετικά: «Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες των τελευταίων καιρών, μας έκαναν να κινητοποιηθούμε άμεσα και να θέσουμε σε εφαρμογή αυτή την πρωτοβουλία. Σε αυτή μας την προσπάθεια ζητάμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας. Όποιος από εμάς εντοπίσει κάποιον άστεγο που χρειάζεται τη βοήθεια μας, μπορεί να καλέσει στη γραμμή επικοινωνίας με τον πολίτη στο 1567 ή στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 210 4615097 και η δημοτική υπηρεσία θα αναλάβει άμεσα τη μεταφορά και περίθαλψη του. Η προσφορά σας όμως μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.  Με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία σε θέματα αλληλεγγύης και φροντίδας που συχνά οι πολίτες του Δήμου έχουν επιδείξει, ζητάμε τη συμπαράσταση σας στην προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα αγαθά που χρειάζονται για τη φροντίδα των άστεγων συμπολιτών μας. Κάθε προσφορά σας σε τρόφιμα, ένδυση και είδη πρώτης ανάγκης, θα ήταν περισσότερο από πολύτιμη. Ήδη στο κτήριο της Πρόνοιας (Κουντουριώτου και Παπαφλέσσα) έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και άλλα εφόδια, τα οποία στη συνέχεια μοιράζονται στους πολίτες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη».


Για  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 213 2074620 εργάσιμες ημέρες και ώρες.
επιστροφή στην κορυφή