Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Γραμμή επικοινωνίας για γυναίκες θύματα βίας SOS 15900

Γραμμή επικοινωνίας για γυναίκες θύματα βίας SOS 15900
Από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων


Μια νέα υπηρεσία που παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας εγκαινίασε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μέσω της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900. Στο τηλέφωνο αυτό οι γυναίκες θύματα βίας μπορούν να καλούν και να δέχονται τη συμβουλευτική υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που βρίσκονται εκεί για να τις βοηθήσουν.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται θερμά από το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και το Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες έδωσε το παρών στην τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων, εκπροσωπούμενος από την αντιδήμαρχο Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία Μαΐλη.

Η 126 Δήμοι της χώρας που συμμετείχαν ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και την εφαρμογή σχεδίου δράσης που θα προωθεί την ισότητα των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες. Σύμφωνα με τη Χάρτα, οι Δήμοι καλούνται να καταρτίσουν Σχέδιο Δράσης το αργότερο σε δύο χρόνια, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες και άξονες που θα πιστοποιούν την ισότητα των δύο φύλων.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας δήλωσε σχετικά: «Μολονότι όλοι μας θα θέλαμε ιδανικά να μην υπήρχαν γυναίκες θύματα που έχουν υποστεί βία σε οποιαδήποτε μορφή της, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, δυστυχώς κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπικό. Για το λόγο αυτό χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και παροτρύνουμε και εμείς με τη σειρά μας κάθε γυναίκα που έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, να απευθυνθεί στην γραμμή sos 15900, με την βεβαιότητα ότι θα εισπράξει αν μη τι άλλο χρήσιμες συμβουλές και την απαραίτητη υποστήριξη που έχει ανάγκη.»

επιστροφή στην κορυφή