Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών  και του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας

Λ. Τζανής: «Τώρα είναι που πρέπει να  αναζητήσουμε διέξοδο ανατρέχοντας στις ρίζες μας. Εκεί μόνο θα βρούμε τη χαμένη μας αγάπη και ανθρωπιά, θα ξανάρθουμε κοντά και θα ξαναγίνουμε έθνος με αρχές και αξίες.»

Μια λαμπρή εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας για να τιμήσει τους τρεις Ιεράρχες και το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανήμερα της μεγάλης εορτής, στο Πνευματικό Κέντρο του  Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Το πλήθος των παρευρισκόμενων που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την άρτια οργανωμένη και πολύμορφη εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν χορωδίες και ορχήστρες Ιερών Ναών και σχολείων της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Πέτρου Καψοκόλη ο οποίος ανέφερε: «Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή εκδήλωση για να εορτάσουμε όλοι μαζί, τη σημαντική τούτη ημέρα της ορθοδοξίας. Για να τιμήσουμε τους Τρείς Ιεράρχες, τους Αγίους και προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, αλλά και για να επιβραβεύσουμε το αξιέπαινο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας του σήμερα» και συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας. Τιμάμε τους Άγιους Πατέρες και ευχόμαστε κάθε ένα μέλος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας να κρύβει και ένα μικρό κομμάτι από τη σοφία και την πίστη στα ιδανικά, όπως οι μεγάλοι μας ιεροί δάσκαλοι. Βρισκόμαστε δίπλα και μαζί σας, με πνεύμα ουσιαστικής συνεργασίας, για την αποδοτική λειτουργία των σχολείων μας. Είμαστε πάντα στη διάθεση των συλλογικών φορέων της σχολικής κοινότητας, ώστε μαζί να διεκδικήσουμε όλο όσα αξίζουν στα παιδιά μας.»

Ακολούθησαν τραγούδια και μελοποιημένα αποσπάσματα ποιημάτων ερμηνευμένα από τις χορωδίες του Ι.Ν. Παναγίας Βλαχερνών Κερατσινίου, του Ι. Ν. Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, της Μεικτής Χορωδίας Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τις ορχήστρες του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου «Ο ποιμενικός αυλός».

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε με τη σειρά του το πλήθος των παρευρισκόμενων, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όλοι μας βιώνουμε στην καθημερινότητα μας τις δυσκολίες των καιρών. Τώρα είναι που πρέπει να  αναζητήσουμε διέξοδο ανατρέχοντας στις ρίζες μας. Εκεί μόνο θα βρούμε τη χαμένη μας αγάπη και ανθρωπιά, θα ξανάρθουμε κοντά και θα ξαναγίνουμε έθνος με αρχές και αξίες. Περνάμε μεγάλη κρίση που δεν είναι μονάχα υλική αλλά και πολιτιστική. Και αυτό γιατί όλοι μας είχαμε στρέψει το ενδιαφέρον και την προσοχή μας στα υλικά αγαθά και είχαμε μετατραπεί από άνθρωποι με αρχές, ιδανικά και αξίες σε καταναλωτικά όντα. Τώρα λοιπόν είναι που ο ρόλος του εκπαιδευτικού γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Σήμερα καλείστε να μεταλαμπαδεύσετε όχι μονάχα στείρα γνώση και εκπαίδευση, αλλά κυρίως την πολύτιμη και αναγκαία παιδεία στα παιδιά μας. Εσείς οι παιδαγωγοί κουβαλάτε το πιο πολύτιμο αγαθό και παλεύετε για αυτό. Γι’ αυτή σας την προσφορά σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο»

Αμέσως μετά, ο πατέρας Πολύκαρπος χαιρέτισε την εκδήλωση, και μαζί με το Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή βράβευσαν τους συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς της πόλης, δίνονταν τους αναμνηστικά μετάλλια για το έργο τους.

Στη συνέχεια το λόγο είχε ο πρόεδρος των ομότιμων καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μποζόνης, ο οποίος προσέφερε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και σύγχρονη ομιλία στο ακροατήριο, σχετικά με την παιδεία και τον τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί στη σύγχρονη πραγματικότητα, με θέμα: «Το Μεγαλείο των Τριών Ιεραρχών και ο σύγχρονος άνθρωπος». Ο κ. Γεώργιος Μποζόνης ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι απόψε εδώ γιατί είχα στο μυαλό μου μια άλλη διοργάνωση. Ο κόσμος αλλά και ο τρόπος που η εκδήλωση έχει διοργανωθεί, με έχει ενθουσιάσει ιδιαίτερα.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Β΄Πειραιά του ΠΑΣΟΚ κ. Γρηγόρης Νιώτης, κ. Δημήτρης Λιντζέρης και κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο βουλευτής Β΄Πειραιά της ΝΔ κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, οι αντιδήμαρχοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Μαίλη Μαρία και κ. Βασιλική Δατσέρη, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Κυριάκος Θεοδωρακάκος, καθώς και πολλοί δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στον πνευματικό χώρο του Ιερού Ναού.

επιστροφή στην κορυφή