Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Κοινωνικός ρατσισμός από την ΕΥΔΑΠ

Απαράδεκτη απόφαση για μεταφορά των λυμάτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας

Ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα για την ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Δυτικού Πειραιά δημιουργεί η ετσιθελική και αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, της οποίας το Δ.Σ. αποφάσισε, χωρίς καμία διαβούλευση με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης τη μεταφορά των λυμάτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυττάλειας!

Απ’ ότι φαίνεται οι «φωστήρες» τεχνοκράτες της διορισμένης Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ αντιλαμβάνονται τους πολίτες του Δυτικού Πειραιά, ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού και πολίτες β’ κατηγορίας και την ευρύτερη περιοχή ως αποθήκη των «περισσευμάτων» της υπόλοιπης Αττικής.

Υπενθυμίζουμε πως τις προθέσεις της η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ τις έχει δείξει επανειλημμένα. Τελευταίο κρούσμα ήταν η συσσώρευση δεκάδων τόνων αποξηραμένης λυματολάσπης στη Ψυτάλλεια, πρακτική που είχε καταγγείλει δημόσια η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μετά από επιτόπιο έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει πάνω στο νησί την παραμονή των Χριστουγέννων και παρά την απαράδεκτη απαγόρευση της εισόδου σ’ αυτό από τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.

Η αυθαίρετη και πραξικοπηματική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, για τη μεταφορά των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυττάλειας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διυπουργική απόφαση της 19ης Οκτωβρίου, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία Κέντρου Λυμάτων στη Γερακίνα των Μεσογείων. Είναι προφανές ότι η αλλαγή του σχεδιασμού, οφείλεται σε πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες, αφού σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΕΥΔΑΠ (!!!), τα ρυπαντικά φορτία εισόδου στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας κυμαίνονται μεταξύ 89% και 103 % σε σχέση με τα φορτία του σχεδιασμού αναβάθμισης του υφιστάμενου ΚΕΛ Λαυρίου ή τη δημιουργία νέου ΚΕΛ, σχεδιασμοί που αποδεικνύονται ως σαφώς οικονομικότεροι.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα:

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα υπήρξαν για πολλά χρόνια οι φτωχοί συγγενείς της ανάπτυξης και οι αποθήκες όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων του Λεκανοπεδίου. Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για ακόμα μια φορά αποδεικνύει την περιβαλλοντική και κοινωνική της αναλγησία. Στην περίπτωση της μεταφοράς των λυμάτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας, απέδειξε ότι διακατέχεται και από κοινωνικό ρατσισμό, αφού προτιμά να μεταφέρει τα λύματα, με πολύ μεγαλύτερο οικονομικό κόστος από τη μια άκρη στην άλλη της Αττικής, παρά να δημιουργήσει έναν νέο ΚΕΛ ή να αναβαθμίσει το υφιστάμενο του Λαυρίου. Οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ΔΕΝ θα ανεχτούμε αυτόν τον ιδιότυπο κοινωνικό ρατσισμό και θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο να εφαρμοστεί η απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ

επιστροφή στην κορυφή