Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Φθηνή πατάτα και στο Κερατσίνι

Φθηνή πατάτα και στο Κερατσίνι

Λ. Τζανής: «Πιστεύω ότι για να συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτυχθεί το «κίνημα» για φθηνά προϊόντα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα καταναλωτών το οποίο θα αναδείξει την αιτία που φθάνει το φαγητό ακριβό στο τραπέζι μας και θα πάρει οργανωμένα ανάλογες πρωτοβουλίες».

Το περασμένο Σάββατο στην Πλατεία Κύπρου, στις 12 το μεσημέρι, έγινε η διανομή φθηνής πατάτας κατευθείαν από τους παραγωγούς. Διανεμήθηκαν συνολικά 1000 σακιά πατάτες Θηβών, 30 κιλών το καθένα, αξίας 5 ευρώ μόνο το κάθε σακί.

Η ανταπόκριση των δημοτών ήταν μεγάλη και η διαδικασία τελείωσε σύντομα, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, καθώς είχε οργανωθεί πολύ καλά.

Ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής ο οποίος παρακολούθησε όλη τη διαδικασία, δήλωσε:

«Μετά τη Δραπετσώνα συνεχίζουμε και στο Κερατσίνι τη διανομή φθηνής πατάτας από τους παραγωγούς στους δημότες μας, στοχεύοντας στη στήριξη των νοικοκυριών. Θα συνεχίσουμε με διανομή ελαιόλαδου καθώς και οπωροκηπευτικών. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας δεν εμπλέκεται στην οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ παραγωγών και δημοτών. Όμως αφού το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει το χάσμα τιμών μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και αφήνει τους μεσάζοντες να αισχροκερδούν, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας» και συνέχισε λέγοντας: «με την εμπειρία που αποκομίζω από αυτή τη δράση σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή συμμετοχή των δημοτών μας πιστεύω ότι για να συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτυχθεί το «κίνημα» για φθηνά προϊόντα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα καταναλωτών το οποίο θα αναδείξει την αιτία που φθάνει το φαγητό ακριβό στο τραπέζι μας και θα πάρει οργανωμένα ανάλογες πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα να δρομολογηθεί μια καμπάνια για να εκτιμούμε πλέον τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, στα οποία οι μεσάζοντες ανεβάζουν ψηλά την τιμή με αποτέλεσμα να είναι απρόσιτα, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά, δεδομένου ότι κάποιο τμήμα διακίνησης τροφίμων έχει αντικατασταθεί από πολυεθνικές εταιρείες. Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό, μέσα στη δυναμική και την εξάπλωση που παίρνει το κίνημα για φθηνά προϊόντα διατροφής, να μην ξεχάσουμε τις εγγυήσεις για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων σε όλες τις πτυχές της διαδικασίας αυτής». 

Μάλιστα τελείωσε την παρέμβασή του με μια επισήμανση:

Να μην ξεχνάμε: Θα παλεύουμε για φτηνά προϊόντα, ταυτόχρονα με τον αγώνα για να σταματήσει η πολιτική της αφαίμαξης των μισθών και των συντάξεων μας. Έχουμε φιλότιμο και νοιώθουμε ντροπή και αγανάκτηση όταν πεινάει ο διπλανός μας και θέλουμε να ζήσουμε όλοι αξιοπρεπώς με τον πλούτο που παράγει η χώρα μας.»

επιστροφή στην κορυφή