Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Τα παιδιά όλης της Αττικής «παίζουν σκάκι» στο Κερατσίνι

Τα παιδιά όλης της Αττικής  «παίζουν σκάκι» στο Κερατσίνι

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας φιλοξένησε τον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος των δημοτικών σχολείων της Αττικής

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, το Γραφείο Παιδείας, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, συνδιοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, την τελική φάση των ομαδικών σχολικών πρωταθλημάτων σκάκι των Δημοτικών σχολείων της Αττικής.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε στις 17/03/2012 στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου στο Σελεπίτσαρι.  Μετά από 7 ομαδικά περιφερειακά πρωταθλήματα, τα οποία αποτελούσαν την πρώτη φάση σε όλη την Αττική με συμμετοχή 185 σχολείων περίπου, ο τελικός φιλοξενήθηκε στο Κερατσίνι με 72 ομάδες (350 παιδιά περίπου).

Στον ίδιο χώρο, στις 18/02, διοργανώθηκε και το 2ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Διευθυντής Αγώνων ήταν η κ. Δέσποινα Θάνου – Γιώτη. Συνδετικός Κρίκος με το Δήμο ήταν ο κ. Καστρινάκης Ευτύχης- Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας του Δήμου, επικεφαλής διαιτητής ήταν ο κ. Δημήτρης Κεφάλας - Μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΣΝΑ και Πρόεδρος του Σ.Ο.Κορυδαλλού και υπεύθυνη ομάδας κληρώσεων ήταν η  κ. Ευγενία Ζευγίτη. Εκτός της οργανωτικής επιτροπής, να σημειώσουμε ότι ένας μηχανισμός 30 ανθρώπων εργάστηκε για την επιτυχία της διοργάνωσης σε κάθε επίπεδο.

Στην Τελετή Λήξης και απονομής των επάθλων στη συνεδριακή αίθουσα του σχολείου, τα 9 δημοτικά σχολεία, που θα εκπροσωπήσουν την Αττική στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ανάμεσα τους και η ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους παρευρισκόμενους.

Παρουσία του Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ κ. Κυριάκου Θεοδωρακάκου, της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου και του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΣΣΝΑ, δόθηκαν σε μια όμορφη τελετή σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, καθώς και στα τρία πρώτα σχολεία μετάλλια και κύπελλα.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κερατσινίου κ. Μαρία Μαράκου για την παραχώρηση του σχολείου, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρήστο Ζυγούρη για την πολύτιμη συνεργασία, καθώς και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων που κάλυψε τα πρωταθλήματα.

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Κυριάκος Θεοδωρακάκος ανέφερε τα εξής: «Αξίζουν πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. τη Σκακιστική Ομοσπονδία, την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Αττικής, τους δασκάλους, τους γονείς και πάνω από όλα στους μαθητές που συμμετείχαν. Όχι μόνο για την άρτια διεξαγωγή και την επιτυχία της οργάνωσης, αλλά πρωτίστως για το μεγάλο κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει το ΣΚΑΚΙ ως πνευματικό άθλημα, όπως βεβαίως και τα άλλα  αθλήματα. Το μήνυμα της συμμετοχής, το μήνυμα της σκέψης, το μήνυμα του αγώνα, το μήνυμα της κριτικής επεξεργασίας των δεδομένων. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, η Δημοτική Αρχή και όλοι εμείς, σας ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη βοήθεια που μας δίνετε με το μήνυμά σας, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας, ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να συνεχίσουμε μαζί με σας ως μέλη μιας μεγάλης οικογένειας, ως μέλη μιας κοινωνίας που δεν επαναπαύεται στον καναπέ της, δεν δέχεται τη μασημένη και προκαθορισμένη τροφή, δεν υποτάσσεται σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς  στα πρότυπα που κάποιοι μας πλασάρουν, δηλαδή στην περιθωριοποίηση, την κοινωνική απομόνωση και την παθητική παρουσία-απουσία από τη δράση και την προσπάθεια για μια διαφορετική κοινωνία».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για το ότι μπορούμε μαζί με εσάς να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η κοινωνία μας έχει ισχυρές αρχές και αξίες, μπορεί να αναδείξει θετικά πρότυπα. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να αναδείξει την αγωνία και τη θέλησή της ότι υπάρχει, διεκδικεί και αγωνίζεται σε πείσμα  των καιρών, απέναντι στην επίθεση που δέχονται η ζωή, τα δικαιώματα, τα όνειρα και οι κατακτήσεις μας».

επιστροφή στην κορυφή