Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

9η Μαθητική Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών

9η Μαθητική Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών

Λ. Τζανής: «Τα παιδιά μας υπενθύμισαν με χορούς, απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μας, την παράδοση

που είναι ακόμα ζωντανή και έχει ακόμα τη δύναμη να μας οδηγεί

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργάνωσε το Σάββατο 24 Μαρτίου την 9η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ. Η διοργάνωση, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός, πραγματοποιήθηκε στο «Θέατρο Α. Σαμαράκης» και ήταν από εκείνες τις εκδηλώσεις που σε κάνουν να νοιώθεις περήφανος.

Γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, συγγενείς και φίλοι, γέμισαν από νωρίς το απόγευμα ασφυκτικά το θέατρο και καμάρωσαν τα παιδιά τους, που πλημμύρισαν το χώρο με συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας και ελπίδας.

Συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από το 1ο, 2ο και 7ο Γυμνάσιο της πόλης μας, καθώς και από το 1ο, 2ο και 3ο Λύκειο, με χορούς από τη Ρόδο ως την Κέρκυρα και από την Κρήτη ως την Μικρασία, με Συρτό, Μπάλο, Ικαρώτικο, Μαλεβιζιώτη, Καρσιλαμά, Απτάλικο και πολλούς άλλους. Οι μαθητές απέδειξαν ότι με τη βοήθεια των άξιων δασκάλων τους συνεχίζουν επάξια την εθνική μας παράδοση, μέσα από την τέχνη του χορού και έστειλαν μήνυμα εθνικής ταυτότητας, ενότητας και αισιοδοξίας.

Τους χορούς παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, παραμονές της εθνικής μας εορτής, τα παιδιά μας υπενθύμισαν με χορούς, απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μας, την παράδοση που είναι ακόμα ζωντανή και έχει ακόμα τη δύναμη να μας οδηγεί. Αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους μας, με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που βιώνει κάθε οικογένεια,  που έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας και μας κάνει απαισιόδοξους και αμφισβητίες των πάντων, με την εθνική ταπείνωση που μας επέβαλαν οι δανειστές μας, οι μαθητές μας θύμισαν τους αγώνες του ιερού αυτού τόπου, που ξεκίνησαν από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας με τους Πέρσες εδώ στη θάλασσα έξω από τις ακτές μας, αργότερα με τους Οθωμανούς και μετά με τους ναζιστές. Μας θύμισαν τα μεγάλα μυαλά που με θάρρος και δύναμη ψυχής, μας χάρισαν μεγάλα εθνικά επιτεύγματα και όλα αυτά που μας κρατούν ενωμένους, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους δασκάλους, αλλά και στους γονείς όλων των παιδιών. Σας ευχαριστούμε για την αξέχαστη βραδιά που μας χαρίσατε. Όλοι μας την είχαμε ανάγκη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη  κ. Μαρία Μαΐλη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κερατσινίου κ. Αργυρώ Αναγνωστάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ζαχαρίας Ζούπης, Χρύσα Μυργιαλή, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης.

επιστροφή στην κορυφή