Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Η Δημοτική Αρχή δίπλα στο αξιέπαινο έργο των “Μικρών Ερευνητών”

Η Δημοτική Αρχή δίπλα στο αξιέπαινο έργο  των “Μικρών Ερευνητών”

Επίσκεψη από το 4ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου

Οι ελλείψεις και οι αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας φαίνεται πως δεν αποτελούν εμπόδιο για τους μαθητές της πρώτης τάξης του 4ου Λυκείου Κερατσινίου. Tο τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί στη συλλογή πληροφοριών, δια μέσου βιβλιογραφικών πηγών και συνεντεύξεων, με σκοπό τη συγγραφή μιας ενδιαφέρουσας ερευνητικής εργασίας με θέμα «Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και οι Επιπτώσεις της στην Ελλάδα».

Σειρά είχε αυτή τη φορά η επίσκεψη των 16 μαθητών, συνοδευόμενων από τον υπεύθυνο για την εκπόνηση της εργασίας καθηγητή τους κ. Ιωάννη Δρόσο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και υπάλληλοι σχετικοί με το θέμα υποδέχτηκαν τους μαθητές και συνομίλησαν μαζί τους.

Οι «Μικροί Ερευνητές» πραγματοποίησαν μια εφ’όλης της ύλης συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Πέτρο Καψοκόλη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Εθελοντισμού και Δημοτική Σύμβουλο κ. Μαρία Σενικίδου, το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Κανέλλο Λάλο, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Λάλο και κοινωνικές λειτουργούς της Υπηρεσίας.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι δράσεις και οι προσπάθειες του Δήμου μας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, τη βοήθεια και την ανακούφιση των ασθενέστερων συνδημοτών μας στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Κάθε ένας από τους ομιλητές αναφέρθηκε στο ζήτημα από τη δική του σκοπιά, αλλά και σύμφωνα με το δικό του τομέα δράσης.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Καψοκόλης έδωσε στα παιδιά πληροφορίες για το έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της παιδείας και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει εξαιτίας των συνεχόμενων μειώσεων και περικοπών των κρατικών κονδυλίων και οικονομικών ενισχύσεων.  Ανέφερε μεταξύ άλλων: « Για εμάς οι τομείς της υγείας και της παιδείας είναι αδιαμφισβήτητα οι πιο σημαντικοί, αλλά και αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο. Παρόλα αυτά δεν σταματήσαμε ποτέ να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πρέπει να ξέρετε ότι στο καράβι του Δήμου μας είμαστε όλοι επάνω και γι΄αυτό πρέπει να συνεργαστούμε σα μια μεγάλη και δυνατή ομάδα

Και συνέχισε λέγοντας: «Το κοινωνικό φροντιστήριο είναι μια καινούργια, αλλά συνάμα αξιόλογη δομή για το Δήμο μας. Αφορά στη βοήθεια των μαθητών που οι οικογένειες τους βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που μια τέτοια ενέργεια τονίζουμε δεν αποσκοπεί στη διατάραξη και ομαλή λειτουργία των φροντιστηρίων, καθώς απευθύνεται σε παιδιά που ούτως ή άλλως δεν θα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα.»

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της 15μελούς Επιτροπής Εθελοντισμού κ. Μαρία Σενικίδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δομές των εθελοντικών δράσεων που ήδη λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν το προσεχές διάστημα, καθώς και στο έργο της Παιγνιοθήκης που λειτουργεί στο Δήμο. Στον ίδιο άξονα κινήθηκαν και οι χρήσιμες πληροφορίες των κοινωνικών λειτουργών που είχαν το λόγο, οι οποίες αναφέρθηκαν στα προγράμματα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τα οποία αφορούν στη σίτιση, φροντίδα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και στα προγράμματα φροντίδας των άπορων συνδημοτών μας.

Τέλος ο κ. Κανέλος Λάλος αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως αρωγός για την άμεση διευθέτηση και επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους δημότες.

Τα παιδιά ικανοποιήθηκαν από τις πληροφορίες που αποκόμισαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές διάστημα, όταν θα παρουσιάσουν τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα του έργου τους.

επιστροφή στην κορυφή